Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Ellermann: -Gemide 300 araç, 100 konteyner, 400 asker var. Bunlar Kahramanmaraşa gidecek. Kahramanmaraşta olası bir tehdit durumunda


HATAY (A.A) - Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann, Almanyadan gelen sistemleri taşıyan Suecia Seaways adlı gemide 300 araç, 100 konteyner ve 400 askerin bulunduğunu, bunların Kahramanmaraşa gideceğini bildirdi.
     Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Suecia Seaways adlı 24 bin grostonluk 196 metre boyunda Danimarka bandralı gemideki askeri araçların indirilmesi sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.
     Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin yaklaşık 13 gün önce Almanyadan ayrıldığını ve belirtildiği tarihte de İskenderun Limanına ulaştığını söyledi.
     Gemide patriot hava savunma sistemleriyle ilgili silah ve askeri malzemelerin bulunduğunu ifade eden Ellerman, şunları söyledi:
     Gemide 300 araç, 100 konteyner, 400 asker var. Bunlar Kahramanmaraşa gidecek. Kahramanmaraşta olası bir tehdit durumunda kullanılacak. Çatışmalara müdahil olma söz konusu değil. Patriot savunma sistemi, başka bir noktadan gelecek tehlikeyi havada vurma kabiliyetine sahip. Vurulduğu anda parçalanacak ve bu parçalar toprağa inecektir. Zararı da çok yüksek değil. Bu sistemler en son sistemler ve doğrudan isabet olacağı için meydana getireceği atıklardan dolayı etki asgari düzeyde kalacaktır.
    
     -Sistemin maliyeti-
    
     Gazetecilerin bu sistemin masraflarıyla ilgili sorusu üzerine Ellerman, NATO harekatı olduğu zaman taraf ülkeler masraflarını paylaşacaktır. Bununla ilgili olarak Federal Alman Meclisinde bir karar çıktı. Almanya bu konuyla ilgili ilk etapta 25 milyon avro ayırdı. Ama NATO harekatı çerçevesinde bu tip masraflar ülkeler tarafından ortak karşılanır dedi.
    
     -Binbaşı Alabacak-
    
     Türk Hava Kuvvetleri İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alabacak da, patriotların Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek maksadıyla Türkiyeye getirildiğini kaydetti.
     Alabacak, Patriot hava savunma sistemleri NATO entegre hava savunma sistemlerinin bir parçası olarak, komuta kontrol yapısında da her aşamasında Türk yetkililerinin de bulunduğu bir sistem dahilinde çalışmalarına başlayacaktır dedi.
     Binbaşı Alabacak, Almanyadan gelen sistemi taşıyan gemideki malzemelerin Kahramanmaraşa intikalinin en kısa sürede yapılarak, kurulum çalışmalarının da vakit kaybetmeden başlayacağını vurguladı.
     Bu arada askeri araçların inişinin yapıldığı sırada İskenderun Limanı B Kapısına gelen ve kendilerine Türk Gençlik Grubu adını veren bir grup, patriotların gelişini protesto etti.
     Kapıdan girmek isteyen gruba, polis izin vermedi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER