Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Hataydaki çadır kentlerde bugüne kadar 69 Suriyeli çift dünyaevine girdi, 88 çocuğa da sünnet düğünü düzenlendi -Gelinlik ve damatlık ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanan çiftler, düğünün ardından Ant


HATAY (A.A) - İsmihan Özgüven - Hataydaki çadır kentlerde bugüne kadar 69 Suriyeli çift dünyaevine girdi, 88 çocuğa da sünnet düğünü düzenlendi.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barınma gıda, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra Suriyeliler için düğün ve sünnet törenleri de düzenliyor.
     Altınözü, Yayladağı ve Antakya merkezdeki 5 çadır kentte, 3 bin 418i erkek, 2 bin 590ı kadın, 2 bin 595i erkek çocuk, 2 bin 416sı kız çocuk toplam 11 bin 19 Suriyeli barınıyor.
     Ülkelerindeki savaş ortamını biraz olsun unutmalarını sağlamayı amaçlayan AFAD, çadır kentlerdeki kadınlar için el işi kursları düzenleniyor.
     Bugüne kadar yaklaşık 750 kadına, ebru, ahşap boyama yapmayı öğretmenin yanı sıra farklı el becerileri de kazandırıldı. Kadınların vakitlerini farklı bir şekilde değerlendirdiği kurslarda kullanılan malzemeler AFAD tarafından karşılanıyor.
    
     -Yeni evli çiftlere çadır-
    
     Eğitim, sağlık, gıda hizmetlerinin yanı sıra Suriyelilere özel günlerinde de destek sağlanıyor. Yetkililere, evlenme taleplerini ileten gençler için çadır kentte düğün törenleri düzenleniyor.
     Bugüne kadar 69 Suriyeli çift, davulla zurnayla dünyaevine girdi. Çiftlerin gelinlik, damatlık gibi ihtiyaçları AFAD tarafından karşılandı.
     Antakya Öğretmenevinde üç günlük balayı tatiline de gönderilen yeni evli çiftler için ayrı çadırlar kuruldu. Yeni evlilerin yatak, battaniye, buzdolabı, klima gibi eşyaları da karşılandı.
     Suriyeli ailelerin talep etmesi halinde çocuklarının sünnetleri gerçekleştiriliyor. Beş çadır kentte, 88 Suriyeli çocuk için sünnet töreni düzenlendi.
    
     -340 Suriyeli bebek gözlerini Türkiyede dünyaya açtı-
    
     Çadır kentlerdeki Suriyelileri, ülkelerindeki çatışmalara rağmen umutsuzluktan çıkaran olayların başında doğumlar geliyor. Bir buçuk yılı aşkın sürede, 9u ikiz, 163ü kız toplam 340 bebek, ülkelerindeki savaştan habersiz, gözlerini Türkiyede açtı.
     Suriyeli aileler bebeklerine en çok Tayyip, Recep, Abdullah, Emine ve Tenzile gibi isimleri verdi.
    
     Yayıncı: Tolga Özgeç / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER