Türkiye Aşçılar Federasyonundan Vali Yüksele ziyaret

Türkiye Aşçılar Federasyonundan Vali Yüksele ziyaret -Ankara Valisi Yüksel: -"Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için etkinlikler düzenleyin"


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Yükseli ziyaret etti.
     Yüksel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, federasyonun yurt içinde ve yurt dışında Türk mutfak kültürünü başarıyla temsil ettiğini vurguladı.
     Türk mutfağının tarihinin binlerce yıl öncesine dayandığına işaret eden Yüksel, "Türk mutfağı, en zengin dünya mutfaklarından birisidir. Uygarlık tarihinin özünü toplayan Anadolu kültürü ve coğrafyası, mutfağımızın oluşmasında büyük ölçüde etkili olmuştur" görüşünü bildirdi.
     Ankara yemek kültürünün de çok uzun geçmişe dayandığına dikkati çeken Vali Yüksel, şunları kaydetti:
     "Ancak bu zenginliklerin farkına varamadığımızı, gizli hazinelerimizi henüz yeni yeni keşfetmeye başladığımızı kabul etmeliyiz. Ankara coğrafyasının beraberinde getirdiği yaşam biçimleri ve beslenme alışkanlıkları, kentin özgün mutfağını ortaya çıkarmıştır. Bu bağlamda Ankaranın geleneksel mutfak zenginliğinin kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğunu da yerine getirmeliyiz."
     Yüksel, federasyon üyelerine, "Gastronomi dünyasındaki yarışta yer alabilmek, Türk mutfağını ulusal ve uluslararası alanda tanıtabilmek için etkinlikler düzenleyin. Aşçılık mesleğinin saygınlığının korunması için eğitim ortamlarının oluşturulması başlıklarını daima göz önünde bulundurun" tavsiyesinde bulundu.
     Açıkgöz de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Vali Yüksele teşekkür ederek, "Valimizin tecrübesini, varlığını ve desteğini her daim yanımızda hissediyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Türkiye Aşçılar Federasyonundan Vali Yüksele ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER