Türkiye Gazeteciler Federasyonu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 38. Başkanlar Konseyi Toplantısı -Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: Gazeteciler cemiyetlerine yardımlar konusunda çalışmalarımız var. Belki bir sonraki toplantıda onun da müjdesini ve


ARTVİN (A.A) - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gazeteciler cemiyetlerine yardımlar konusunda çalışmalarımız var. Belki bir sonraki toplantıda onun da müjdesini verebiliriz dedi.
     Türkiye Gazeteciler Federasyonu 38. Başkanlar Konseyi Toplantısı Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvinin geleceğinin eğitim ve turizm olduğunu belirtti. Ekoturizm bakımından oldukça ciddi potansiyele sahip olduklarını ifade eden Vali Kalkan, Artvinin nitelikli konaklama tesisine ihtiyacı var. Turizmde teşvikler hazırlanırken bölgenin potansiyeli dikkate alınmalıdır. Bu bölgede turizm 6. bölge kapsamında değerlendirilmeli ve turizm yatırımlarına öncelik verilmelidir diye konuştu.
     Diğer bir sorunun ulaşım olduğunu dile getiren Vali Kalkan, Artık Artvin ve Rizenin ortak bir havaalanına ihtiyacı var. Ulaşımda sorunumuzu çözecek bir diğer proje, bölgenin hayali olan Hopa Cankurtaran Tüneli projesidir. Şu an 4 kilometrelik bir çalışma yapıldı. Tünel toplamda 10.4 kilometre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor. 2013 yılında bu tünelimizden geçme şansına sahip olacağız dedi.
     Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay ise her toplantısını farklı bir ilde gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonunun, o ilin tanıtımı ve gelişmesine katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
     Bugünkü toplantıda daha çok Artvin turizmi ve doğal güzelliklerinin konuşulacağını kaydeden Atalay, Artvin doğasıyla inanılmaz güzel bir şehrimiz. Artvinin gezilip görülmesi gereken birçok güzel yeri var. Artvinin bu doğal güzelliklerinin keyfini yaşamak lazım. 2 gün boyunca bu güzellikleri yaşayın. Biz her gelişimizde ayrı güzellikler görüyoruz diye konuştu.
     Türk basının çalıştığını, görevini yaptığını ifade eden Atalay, şunları söyledi:
     Hakikaten büyük çaba harcıyorsunuz. El ele, kol kola bunu görüyorum. Basın İlan Kurumunun genel konularında güzel tartışmalar oluyor. Anadoluya açılmamızda, yeni şubeler açmamızda, Anadoludaki gazeteciler cemiyetlerini desteklememizde genel kurul üyelerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin büyük çabaları oluyor. Gazeteciler cemiyetlerine yardımlar konusunda çalışmalarımız var. Belki bir sonraki toplantıda onun da müjdesini verebiliriz. Demek ki takım çalışması ile güzel şeyler oluyor. Biz de Basın İlan Kurumu olarak el ele, kol kola çalışmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan, sorunlarınızı dinlemekten ve gazetecilerimizin sorunlarını birlikte çözmekten keyif alıyoruz.
     Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Artvin gibi küçük illerde gazetecilik ve cemiyetçilik yapmanın zor olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Ankarada, İzmirde, Bursada gazetecilik ve cemiyetçilik yapmak bana göre kolaydır. Ama Artvin gibi küçük illerde gazetecilik ve cemiyetçilik yapmak zordur. Böyle küçük illerde gazetecilik yapıyorsanız elinizde hem fotoğraf makinesi hem de kameranız olmak zorundadır. Küçük illerde gazetecilik yapıyorsanız buradaki sayın valimiz ve belediye başkanımı tenzih ediyorum, eğer valinin, belediye başkanının aleyhinde bir yazı yazarsanız, valilik ve belediyenin önünden geçemezsiniz. Hele hele siyasilerin ağır baskılarından kurtulamazsınız.
     Türkiye Gazeteciler Federasyonunun 1998 yılında kurulduğunu, 20 bine yakın üyesi olduğunu kaydeden Karaca, Federasyonun en büyük etkinliklerinden biri tabi ki Türkiye genelinde meslektaşlarını ve o ildeki kamu kuruluşlarının başındaki insanları birleştirmek ve kaynaştırmaktır dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Artvin Gazeteciler Derneği Onursal Başkanı ve sürekli basın kartı sahibi Hilmi Çeltikçioğluna ulaştırılmak üzere plaketini yeğeni Muaffak Çeltikçioğluna takdim etti.
     Toplantı, basın mensuplarına plaket verilmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Türkiye Gazeteciler Federasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER