Türkiye ile Kosova arasında demiryolu işbirliği

Türkiye ile Kosova arasında demiryolu işbirliği -Kosova Demiryolları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ibraj: Türkiyenin demiryolu tecrübesinden faydalanmak istiyoruz


SAKARYA (A.A) - Kosova Demiryolları-Trainkos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ibraj, Kosova ile Türkiye arasındaki yolcu ve yük taşımacılığının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiye ile Kosova arasında demiryolu alanında işbirliğini güçlendirmek için Türkiyeye gelen Kosova Demiryolları-Trainkos AŞ yöneticileri, Sakaryaya gelerek Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) yöneticilerinden fabrikanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
     İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ibraj, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile 2 Nisanda niyet mektubu imzaladıklarını söyledi.
     Türkiyenin demiryolu tecrübesinden faydalanmak istiyoruz diyen Hasan Ibraj, Türkiyenin demiryolu sektöründe gösterdiği gelişmeleri takip ediyoruz. İki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımacılığı geliştirilmeli ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiye ile Kosova arasında demiryolu işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER