Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş: -2B meselesi Türkiyeden çok Antalyanın meselesidir. Çünkü Antalya 300 milyon metrekare 2B arazisi ile birinci sırada yer almaktadır


ANTALYA (A.A) - Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 2B meselesi Türkiyeden çok Antalyanın meselesidir. Çünkü Antalya 300 milyon metrekare 2B arazisi ile birinci sırada yer almaktadır dedi.
     Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, 2B arazilerinin cumhuriyetin ilanından beri tartışıldığını, tartışmanın günümüze kadar sürdüğünü belirtti.
     Halk arasında 2B olarak bilinen konunun orman vasfını tam olarak kaybetmiş araziler anlamına geldiğini ifade eden Karataş, arazilerin ilim ve fen bakımından, orman dışı kullanımında kamunun menfaati olduğunu vurguladı. İktidarın 2B arazileriyle ilgili cesur ve radikal kararlar verdiğini, arazileri kullanıcılarına satma kararı aldığını hatırlatan Karataş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu mesele Türkiyeden ziyade Antalyanın meselesidir. Çünkü Antalya 300 milyon metrekare 2B arazisi ile birinci sıradadır. Arazilerden yaklaşık 4 milyar lira gelir bekleniyor. Belediyelerimiz uzun süredir arsa üretemiyor. İmara parseller açılamıyor. Buradan iktidar, muhalefet tüm partilere ve başta orman köylüleri olmak üzere tüm vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Sağ duyulu davranalım, protestolarımızı yasal çerçevede yapalım, adaletli davranalım. Provokasyonlara gelmeden yasal zeminlerde, kamu malına zarar vermeden sıkıntıyı beraber aşalım. Bu başarı hepimizin olsun. Antalyanın önündeki bu engeli kaldıralım. Yapıcı siyaset ve eleştiri sergilemek suretiyle iktidara destek olalım. En erkeni son 29 senedir korsan halde kullanılan arazileri yasal hale getirelim.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER