Hatırlanmak için tavla bahane oldu

Hatırlanmak için tavla bahane oldu -Yeni dostlukların kurulması ve yaşlılara yönelik toplumsal duyarlılık oluşturulması amacıyla İzmirdeki huzurevi sakinleri arasında tavla turnuvası düzenlendi -Turnuva bahanesiyle buluşan far


İZMİR (A.A) - İzmirde Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında, yeni dostlukların kurulması ve yaşlılara yönelik toplumsal duyarlılık oluşturulması amacıyla huzurevi sakinleri arasında tavla turnuvası düzenlendi.
     Karabağlardaki Dr. Kemal Tarım Huzurevindeki turnuva, kentin farklı köşelerindeki huzurevlerinde kalan yaşlıları buluşturdu. Günü tavla oynayarak geçiren yaşlılar hem yarışmanın heyecanını yaşadı, hem de yeni dostlar edindi.
     Turnuvaya 3 yıldır katılan 78 yaşındaki İsmail Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada turnuvaya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, geçen yıl turnuvada üçüncülük kazandığını belirtti. Tavla oynamaya yaklaşık 40 yıl önce başladığını söyleyen Çimen, bu yıl rakibine 5-0 mağlup olduğunu ifade ederek, Tavla bahane. Rakibim Selahattin Bey Düzceliymiş, ben de Zonguldaklıyım. Tanıştık. Turnuvada yeni dostluklar kuruluyor diye konuştu.
     Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevinin sakini Selahattin Aytürk de, ilk kez geçen yıl katıldığı turnuva sayesinde güzel vakit geçirdiklerini belirterek, Rakibim Bornovadaki huzurevinde kalıyormuş. Bugün tanıştık. Gürçeşmeye ne zaman isterse gelebileceğini, görüşebileceğimizi söyledim dedi.
    
     -Duyarlılık yaratmak istiyoruz-
    
     Dr. Kemal Tarım Huzurevi Müdürü Şevket Perçin de 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğin 10 yılı aşkın süredir yapıldığına dikkati çekerek, turnuvanın müdavimlerinin oluştuğunu kaydetti.
     Bu yıl 7 huzurevinden 21 kişinin katıldığı turnuvanın yaşlıları buluşturmayı, aralarındaki sosyal ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını ifade eden Perçin, şöyle konuştu:
     Kamuoyunda yaşlılara yönelik duyarlılık yaratmak istiyoruz. Toplumumuzda yaşlılık sorunu çok fark edilecek düzeyde değil şu an belki ama yaşlı nüfusumuzun artması ileride yaşlılık sorunlarını gündeme getirecek. Tavla yaşlı nüfusun en çok oynadığı oyunlardan biri, o nedenle buluşma aracı olarak tavlayı seçtik. Burada kurulan dostluklar var. Tavla bahane biraz, yalnızlığın giderilmesi, dostlukların kurulması, hatırlanmak bu işin amaçlarından.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Hatırlanmak için tavla bahane oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER