Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadirli Temsilcisi Gürsoy:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadirli Temsilcisi Gürsoy: Madde bağımlılığı veya diğer olumsuzlukların azalmasında basına büyük görev düşmektedir


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadirli Temsilcisi Süleyman Gürsoy, madde bağımlılığı veya diğer olumsuz olayların azaltılamsı yönünde basına büyük görev düştüğünü söyledi.
     Gürsoy, Kadirli Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, insanlığı tehdit eden tüm bağımlılıklara karşı ilgili kurum ya da kuruluşların ortak hareket etmesi gerektiğini hatırlatarak, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti.
     Yeşilayın insanlığı tehdit eden tüm bağımlılıklarla olduğu gibi olumsuzluklara da karşı önemli çalışmalarda bulunduğuna dikkati çeken Gürsoy, Sigara, alkol, uyuşturucu ve bağımlılık yapan her türlü alışkanlıklar, başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesi etkisi altına alabilmektedir. Madde bağımlılığı ve diğer olumsuzlukların azalmasında basına büyük görev düşmektedir dedi.
     Türkiyede madde kullanımına başlangıç yaşının 14e kadar düştüğünü vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti:
     Madde kullanımına başlayan bağımlıların en fazla 15 yıl yaşadıkları düşünüldüğünde, hayatlarının baharında bu insanları kaybettiğimiz ortaya çıkmaktadır. Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü bağımlılıklardan uzak kalmasını sağlamayı görev edindik. İnsanlığı tehdit eden tüm bağımlılıklarla topyekun mücadele ederek, çocuklarımızın kurtulmasını sağlayabiliriz. İnsanların doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev yaparak, kamu hizmeti veren basın temsilcilerimizden destek istiyoruz.
     Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek, insanlığa faydalı olacak her çalışmaya destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.
     Kaya, ilçede görev yapan yerel, bölgesel ve ulusal basın çalışanlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özellikle gençlerin madde bağımılığına karşı bilinçlenmesi yönünde daha fazla çalışmalarda bulunacağını belirterek, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için özenle çalışacaklarını kaydetti.
     Gürsoya ziyaretinde bazı yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadirli Temsilcisi Gürsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER