Türkiye

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Demirkıran: Reyhanlıda meydana gelen patlamayı gerçekleştirenleri telin ediyorum


SİİRT (A.A) - AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Reyhanlıda meydana gelen patlamayı gerçekleştirenleri telin ettiğini söyledi.
     Siirtte basın kuruluşlarını ziyareti sırasında Reyhanlıdaki saldırılara ilişkin açıklama yapan Demirkıran, saldırılarda ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti.
     Demirkıran, saldırının çok üzücü olduğunu ancak kimsenin galeyana gelmemesi gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:
     Reyhanlıda meydana gelen patlamayı gerçekleştirenleri telin ediyorum. Devlet bu konunun takipçisi olacaktır. Olayın çözümü konusunda çok iyi yol alındı. Bu saldırı çeşitli nedenlerden dolayı yapılmış olabilir. Olayı gerçekleştirenlerin mutlaka yerli işbirlikçileri olduğunu düşünüyorum. Nitekim kısa sürede bu yerli işbirlikçiler yakalandı. Bunu yapmış olanlar insanlıktan nasibini almamışlar. Türkiyede birçok Suriyeli var. Bunlar kampların dışında kalıyorlar. Kendi imkanları ile gelmişler. Saldırıyı yapanlar bu insanları vatandaşlarla karşı karşıya getirmeyi amaçlamış olabilirler. Suriye de, Türkiyedeki huzur ortamını sabote etmek, engellemek için de böyle bir girişimi yurt dışından unsurların da etkisi ile yapmış olabilir. Bazı güçler Türkiyeyi, Suriyeye girmeye zorlamak için de yapmış olabilir. Bana göre Suriyelilerle vatandaşlarımız arasındaki gönül bağını zedelemek için yapılmıştır. Cumhuriyet tarihinin belkide en fazla insan kaybına yol açan saldırısı olmasına rağmen galeyana gelmememiz gerekir. Devletimiz güçlüdür, mutlaka bu konuyu aydınlatacaktır.
    
     Muhabir Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER