Türkiye

Türkiye-Suriye sınırındaki yangınlar -Hatay Valisi Lekesiz, Türkiye-Suriye sınırında çıkan yangınlarda zarar gören köylüleri ziyaret etti -Lekesiz: -Köylülerin zararlarının giderilmesi için gerekli projeler hazırlandı


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 28 Eylülde Suriyenin İdlip kentinde başlayıp Türkiyeye sıçrayan ve meyve bahçeleriyle birlikte bin hektarlık ormanın yanmasına neden olan yangından zarar gören köylüleri ziyaret etti.
     Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat köyüne gelen Lekesiz, burada köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Türkiye-Suriye sınırındaki yangınlara karşı önceden önlem alındığını ifade eden Lekesiz, aksi halde daha büyük yangınlarla karşı karşıya kalınabileceğini kaydetti.
     Yangınlarda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, bazı köylerde maddi zarar meydana geldiğini belirten Lekesiz, şunları söyledi:
     Köylülerin zararlarının giderilmesi için gerekli projeler hazırlandı. Yangında ortaya çıkan zararların tespiti yapıldı. Bununla ilgili Yayladağı Kaymakamlığı tarafından projelendirilme çalışmaları sürüyor. Hatay İli Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde köylülere alternatif ürünler ve yanan ormanlık alanlara ekilmek üzere, gelir getiren yangına dayanıklı yeni fidanlar dağıtılması öngörülüyor. Köylülerin bu planlara yönelmesi halinde alt yapısını biz hazırlayacağız. Devletin verdiği imkanlarla iyileştirmeye devam edeceğiz.
     Lekesiz, yangında zarar gören elektrik ve telefon hatlarının onarım çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
     Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi de, yangında zarar gören bölgelere, defne, çam fıstığı ve harnup ekimi yapılacağını kaydetti.
     Lekesiz ve beraberindekiler daha sonra Aşağı ve Yukarı Pulluyazı ile Çabala köylerini ziyaret etti. Lekesiz burada köylülerle sohbet edip, sorunlarını dinledi.
     Ziyarette Lekesize, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ve TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut da eşlik etti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu-Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER