TÜROFED ile TSE arasında işbirliği protokolü

TÜROFED ile TSE arasında işbirliği protokolü imzalandı -TÜROFED Başkanı Ayık: -Turizm sektörü ülkemizin refahının gelişmesinde ve kalkınmasında at başı gidecek en önemli sektördür. Dolayısıyla bu dönem içinde işletmelerimizdeki hizm


ANTALYA (A.A) - Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere kalite yönetim sistem belgesi verilmesi, havuz ve içme suyu analizleri ile asansör periyodik muayenelerinin TSE tarafından yapılması gibi pek çok alanda işbirliğini içeren protokol imzalandı.
     Protokol töreni, Cornelia De Luxe Otelde yapıldı. Protokole Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık imza attı.
     Osman Ayık, imza töreninden sonra yaptığı konuşmada, turizmin Türkiyenin önde gelen sektörlerinden olduğunu hatırlattı. Turizm sektörünün en önemli ayaklarından birinin konaklama olduğuna işaret eden Osman Ayık, TÜROFEDin 2 bine yakın üyesi olan bir çatı örgüt olduğunu bildirdi.
     TÜROFEDin sağladığı hizmet standardı ile bugünkü yerine ulaştığına değinen Ayık, şöyle konuştu:
     Dünyada en çok misafir ağırlayan 6ncı ülkeyiz. Bunda konaklama sektörünün çok önemli yeri vardır. Müşteri memnuniyetimiz yüksek, ülkemizde tekrarlayan müşteri oranı yüzde 60lar civarında. TSE ile yapılan işbirliği aslında bize başka bir kulvar açacaktır. Sürdürülebilirlik bizim için çok önemlidir. Turizm sektörünün ürün olarak kullandığı en önemli şey doğamız, çevremiz ve kültürel değerlerimizdir. Ama bunun yanında sürdürülebilir gelişme de bizim için önemlidir. Burada da kalite ön plana çıkar. Siz kalitenizi koruduğunuz, hizmet standardınızı belli bir seviyenin üzerinde tuttuğunuz sürece sürdürülebilir bir gelişmeyi sağlayabilirsiniz. Ülkemizin 2023 hedefi var. Turizm sektörü ülkemizin refahının gelişmesinde ve kalkınmasında at başı gidecek en önemli sektördür. Dolayısıyla bu dönem içinde biz işletmelerimizdeki hizmet standardı ve kaliteyi geliştirmek zorundayız.
     Osman Ayık, TSE ile hem işletmelerin fiziki standartlarının belli bir seviyede tutulmasını sağlayacaklarını hem de endüstri haline dönüşen turizm sektörünü geleceğe taşıyarak ülkenin refahını devam ettirmeye çalışacaklarını bildirdi.
     İmzalanan protokol, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere TSE tarafından kalite yönetim sistem belgesi verilmesi, havuz ve içme suyu analizleri ile asansör periyodik muayenelerinin TSE tarafından yapılması gibi pek çok alanı içeriyor.
    
     -Manavgat Kaymakamlığına TSE 10002 belgesi-
    
     Öte yandan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan Manavgat Kaymakamlığı adına Kaymakam Emir Osman Bulgurluya belgelerini teslim etti.
     Şentürk, yaptığı konuşmada, küreselleşmenin dinamiklerini anlayamayan ülkelerin dünya ekonomik pazarındaki rekabeti kaybetmeye mahkum olduklarını söyledi. Küreselleşmenin gerektirdiğini anlayabilen ülkelerin hızlı şekilde ekonomik refahını artırabileceklerine değinen Şentürk, bunun standardizasyon ve kalite faaliyetlerinin önemini ortaya koyduğuna işaret etti.
     Standartlara uygun hizmet üretebilen, bunu yaparken müşteri memnuniyetini esas alan kuruluşların kazanacaklarını vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:
     Küresellemeden önce dünya rekabeti ülkeler arası rekabet üzerine kuruluydu. Türkiye ile Yunanistanın rekabeti vardı, ABD ile Rusyanın rekabeti vardı. Ama artık küreselleşen dünyada ulusların rekabeti, yerini kentlerin rekabetine bıraktı. Artık Türkiye ile Yunanistanın rekabeti yok, Ankara ile Atinanın, Moskova ile New Yorkun, Washingtonun rekabeti var. Pekin ile Tokyonun rekabeti var. Artık küresel gelişim, küresel kalkınma kentlerimizin dinamikleri üzerine inşa olmaktadır. Türkiye uluslararası rekabeti ne yazık ki ıskalamış bir ülkedir. 1960, 70 ve 80ler Türkiyenin küresel değişikliği yakalayamadığı için gerekli değişimi sağlayamadığı yıllardır. Ama Türkiyenin önüne tarihi bir fırsat daha sunulmuştur. Artık kalkınmanın dinamikleri kentler üzerine bina edilmektedir. Türkiye bu fırsatı yakalayabilmelidir. Türkiye yerel kalkınmayı sağlayarak ulusal kalkınma sürecinde kaybettiklerini geri alabilmeli, insanının refahını artırabilmelidir.
     Manavgat Kaymakamlığının projesinin bu anlamda farklı bir anlam taşıdığını belirten Şentürk, yapılan bu çalışmanın Türkiyenin diğer il ve ilçelerine örnek olmasını istedi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TÜROFED ile TSE arasında işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER