Üç gün yaz sıcağı, ardından sonbahar...

Üç gün yaz sıcağı, ardından sonbahar... -Güneyden esen rüzgarların Afrikadan getirdiği kısa süreli sıcak havanın etkisiyle Güney Marmarada termometreler, hafta sonunda 36 dereceyi görecek -Pazartesiden itibaren Balkanlardan gelecek


BURSA (A.A) - Güneyden esen rüzgarların Afrikadan getirdiği kısa süreli sıcak havanın etkisiyle Güney Marmarada termometreler, hafta sonunda 36 dereceyi görecek. Bölgede üç gün bunaltıcı yaz sıcakları yaşanacak, ardından ise lokal yağışlarla havalar serinleyecek.
     AA muhabirinin Meteorolojiden aldığı bilgiye göre, gelecek hafta başında etkili olacak lokal yağışlar öncesi güneyden esen rüzgarlar, Afrika üzerindeki sıcak havayı Türkiyeye taşıyacak.
     Bugünden itibaren Ege ve Marmara kıyılarında sıcaklıklar yükselirken, Güney Marmarada hafta sonu termometreler, 36 dereceyi görecek.
     Cumartesi ve pazar günü sıcaklıkların Balıkesirde 35-36, Bursada 34-35 olması beklenirken, Çanakkalede ise 30 derecenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bölge, üç gün boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık görecek.
     Pazartesiden itibaren kuzeyden esecek rüzgar ve Balkanlardan gelecek serin havayla birlikte hava sıcaklıkları, tekrar 28 derecelere kadar gerileyecek. Bursa, Balıkesir ve Çanakkalede pazartesi akşamı ve salı günü lokal yağışlar bekleniyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Üç gün yaz sıcağı, ardından sonbahar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER