Üçüncü kalp ameliyatı ile yaşama tutundu

Üçüncü kalp ameliyatı ile yaşama tutundu -Antalyada yaşayan Orhan Yavuz, yapılan üçüncü kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu


ANTALYA (A.A) - Antalyada yaşayan Orhan Yavuz, yapılan üçüncü kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
     Memorial Antalya Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, daha önce iki defa kalp ameliyatı geçiren Orhan Yavuz, son olarak Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorları Op. Dr. Tamer Bakalım ve Op. Dr. Ertuğrul Taşkaya tarafından yapılan başarılı kalp ameliyat ile sağlığına kavuştu.
     Gerçekleştirilen ameliyat ile hastanın aort kapağının değiştirildi. Aort damarı yenilenen ve mitral kapağı tamir edilen Yavuzun sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.
     Orhan Yavuzun geçirdiği ilk iki ameliyattan sonra tam anlamıyla iyileşmediği belirtilen açıklamada, Kalp kapağında kaçak oluşması nedeniyle zor günler yaşayan Yavuzun tansiyonu çok düşük seviyelerde seyrediyordu. Yürümek, uyumak gibi en temel yaşam aktivitelerde bile büyük zorluk yaşıyordu. Bu zorluklara iki kalp krizi eklendikten sonra Memorial Antalya Hastanesine başvuran Yavuz, oldukça riskli üçüncü bir kalp ameliyatı olması gerektiğini öğrendi ifadesi kullanıldı.
     Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorları Op. Dr. Tamer Bakalım, ilk ameliyatta kalbe ve kalpten çıkan bir atardamara ulaşmanın kolay olduğunu belirterek, ikinci ameliyat ve sonrasında kalp ve kalbin çevresinde dokular yapışık olduğu için kalbi ayırmanın zor olduğunu anlattı.
     Bu nedenle yaralanma, kanama gibi riskler oluşabileceğini kaydeden Bakalım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Orhan Yavuzda kalp kapağının içerisinde ciddi bir kaçağın var olması ve bu durumun hastanın ömrünü kısaltacak olması nedeniyle kardiyolog ve kalp ve damar cerrahlarından oluşan konsey tarafından ameliyat kararı aldık. Ameliyat ile kapakçığı değiştirdikten sonra aynı ameliyatta kalpten çıkan atardamarı da yeniledik ve bir kapakçığı da tamir ettik. Başarılı bir ameliyat gerçekleştirilmiştir.
     Sağlığına kavuşan Orhan Yavuz ise çok iyi durumda olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ameliyat öncesi sanki sürekli koşan bir kalbim vardı. Uyku bile uyuyamıyordum. Ameliyattan sonra ilk defa 9 saat deliksiz uyuyabildim. Yeni bir kalp ile yeni bir hayat armağan eden Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorlarına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üçüncü kalp ameliyatı ile yaşama tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER