UİB, 2013te dünyayı turlayacak

UİB, 2013te dünyayı turlayacak -UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu: -UİB, 2013 yılında yaklaşık 50 ayrı organizasyonda boy gösterecek. Günümüzde her sektörde küresel bir rekabet var. Mevcut pazarları korumak ve yeni pazarlara ulaşmak


BURSA (A.A) - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, birlik olarak 2013 yılında yaklaşık 50 ayrı organizasyonda boy göstereceklerini belirterek, Günümüzde her sektörde küresel bir rekabet var. Mevcut pazarları korumak ve yeni pazarlara ulaşmak için her yerde olacağız dedi.
     Gençoğlu, yazılı açıklamasında, dünyanın dört bir yanında düzenlenecek fuarlarda, UİB tarafından milli katılım organizasyonları dışında, alım heyetleri ve info stantlarının kurulacağını kaydetti.
     Belirlenen ihracat rakamına ulaşmayı, hatta aşmayı hedeflediklerini ifade eden Gençoğlu, UİB Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birlikleri, 2013 yılında yaklaşık 50 ayrı organizasyonda boy gösterecek. Günümüzde her sektörde küresel bir rekabet var. Mevcut pazarları korumak ve yeni pazarlara ulaşmak için her yerde olacağız değerlendirmesinde bulundu.
     Gençoğlu, 2013ün 2012ye göre daha iyi geçeceğinin sinyallerini aldıklarını belirterek, 2013 yılı için UİB olarak toplam 21 milyar 125 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini bildirdi. Gençoğlu, şöyle devam etti:
     2013e dünyadan daha iyi girdiğimiz izlenimi olsa da bu durum sorunlarımızın üstesinden gelmemiz için yeterli değildir. Bir diğer ifadeyle dünya ekonomisine göre kötünün iyisi olan ülkemiz için temel bazı önlemlerin alınması gerekir. UİB olarak belirlenen ihracat hedefine sunduğumuz katkıyı artırmayı planlıyoruz. Özellikle farklı ülkelerde düzenlenen fuarlara katılım, sektörler için önemli. Devlet kurumlarımızın desteğinin yanı sıra finans kesiminin de ihracatçının daha çok yanında olmasını istiyoruz. TİM Başkanımızın ifade ettiği gibi İhracatçılara pozitif ayrımcılık istiyoruz. Çünkü bizlere verilen destek, üretime ve istihdama verilen destek demektir, aynı zamanda.
     Yaklaşık 10 yıldır siyasi ve ekonomik istikrarını koruyan Türkiyenin, 2023 hedeflerine ulaşması için tüm kesimlerin bu hedefler doğrultusunda kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Gençoğlu, şunları kaydetti:
     İhracatçılar olarak, Türk Bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyoruz. Dalgalandırmaya da devam edeceğiz. Ama yeter ki, ihracatın artmasının önünde ayak bağı olan konular çözülsün. Yatırım ve ihracat ortamını iyileştirecek reformlara devam edilsin. Görünen o ki, 2013 yılı, 2012ye göre daha olumlu koşullarda geçecek. Avrupa ülkeleri toparlanmaya başlar ve ihracatta yeni pazar çalışmalarımız meyvesini verirse, ihracat hedeflerimizi tutturabiliriz.
     Gençoğlu, UİBin, Türkiyenin 50 farklı ilinden yaklaşık 3 bin 500 üyesi olduğunu hatırlatarak, farklı şehirlerden üretici ihracatçıların bünyelerinde olmasının güçlerini artırdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber UİB, 2013te dünyayı turlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER