Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Foçadaki terör saldırısı ve Gaziantepte meydana gelen benzer olay var. Bağlantı olur mu, olmaz mı araştırma devam ediyor


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Foça ve Gaziantepte meydana gelen bombalı terör saldırılarına ilişkin olarak, her iki olay arasında bağlantı olup olmadığı konusunun, yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkacağını ifade etti.
     Bakan Yıldırım, İzmir programı kapsamında Foçadaki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığına, 9 Ağustosta askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırı nedeniyle taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
     Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz günlerde Foçada hain terör örgütü bir eylem gerçekleştirdi ve iki şehidimiz oldu, yaralılarımız oldu. Bir kez daha şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Foçadaki amfibi birliğine geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulunduk. Emniyet gerekli çalışmaları yapıyor. Gaziantepte meydana gelen benzer olay var. Bağlantı olur mu olmaz mı, bu yönde araştırma devam ediyor. Henüz somut bir bağlantıya ulaşılamadı.
    
     -Foça Yat Limanı Projesi-
    
     Yıldırım, gazetecilerin Foça Yat Limanı projesine ilişkin sorularını da yanıtlayarak, proje için yap işlet devret modelini düşündüklerini, ancak yeterli ilgi görmediğini, şartları gözden geçirerek tekrar ihaleye çıkılacağını bildirdi.
     İzmirdeki banliyö hattı yatırımına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Bakan Yıldırım, İZBANa yapılan yatırımın kimin tarafından yapıldığı açık ve hat belli. Hat tamamen Devlet Demiryollarının hattıdır. O hattın üzerine ortak kurulan şirket, yatırım yapmıştır. Bunun sürekli siyaset malzemesi yapılmasından rahatsız oluyorum dedi.
     Yıldırım, İZBAN yatırımları konusunda hiçbir milletvekilinin kendini riske atıp iddiada bulunmaması gerektiğini, kimsenin böyle bir iddia sonucu istifa etmesini istemediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER