Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk: -Ekim ayı sonu itibariyle yeni terminal binasının bir bölümünü hizmete sokacağız


KARS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Ekim ayı sonu itibariyle yeni terminal binasının bir bölümünü hizmete sokacağız dedi.
     Kars Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminal binasında incelemelerde bulunan Soluk ve beraberindeki AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, inşaatı devam eden terminal binasını gezdi.
     Soluk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllık 3 milyon yolcu taşıyacak Kars İç ve Dış Hatlar Terminal Binasının kasım ayında hizmete girmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.
     Karsın yeni terminal binasının yıllık 3 milyon yolcu taşıyacağını ifade eden Soluk, şöyle konuştu:
     Ekim ayı sonu itibariyle yeni terminal binasının bir bölümünü hizmete sokacağız. Apronun bir kısmının beton işleri tamamlandı. Kısa süre sonra mevcut terminal binasını hizmete soktuktan sonra şu an içinde bulunduğumuz binayı da aprona ilave ederek son derece kullanışlı bir terminal binası ortaya çıkacak. Terminal binamızın yıllık yolcu kapasitesi 2,5 milyon civarında kişiye hizmet verebilecek durumda. Şu andaki Karsın hava yolculuğunda uçak trafiğinde de beklenmedik artışlar var. Bu inşallah böyle artarak da devam eder.
     Soluk, daha sonra Kars-Susuz-Ardahan yolundaki Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yol çalışmalarını inceledi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER