Uludağda jandarmadan kış tatbikatı

Uludağda jandarmadan kış tatbikatı -Bursa İl Jandarma Komutanlığı arama-kurtarma timleri, kış aylarında meydana gelebilecek olası kaybolma, yaralanma ve mahsur kalma olaylarına anında müdahale edebilmek amacıyla tatbikat yaptı


BURSA (A.A) - Bursa İl Jandarma Komutanlığı arama-kurtarma timleri, Uludağda, kış aylarında meydana gelebilecek olası kaybolma, yaralanma ve mahsur kalma olaylarına anında müdahale edebilmek amacıyla tatbikat yaptı.
     Uludağ Milli Parkında düzenlenen tatbikata, arama-kurtarma timlerinin yanı sıra, harekat merkezi, komando birlikleri, asayiş, trafik birimleri ve köpekler ile Uludağda konuşlandırılan Afet Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri katıldı.
     Tatbikat kapsamında vatandaşlar, üç farklı ihbarla, 156 Jandarma İmdat İhbar Hattını arayarak kaybolduğunu, telesiyejde elektrik kesintisi sonucu mahsur kaldığını, kaybolduğunu ve yaralandığını bildirdi.
     Bunun üzerine jandarma ekipleri, Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemini kullanarak vatandaşların yerini tespit edip, arama-kurtarma timine bildirdi. Kısa sürede belirlenen bölgeye hareket eden ekip, vatandaşları bularak olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları en yakın sağlık kuruluşuna sevk etti.
    
     -5 yılda bin 114 yaralanmaya müdahale ettiler-
    
     Arama-kurtarma timlerinin, kar üstü araçları etkin kullanabilen, şiddetli soğuk ve derin karda hareket kabiliyetine sahip, 7 kar motoru ile tamamı rütbeli personelden kurulmuş özel bir ekip olduğu, son 5 yılda, bin 114 yaralanma, 58 kaybolma, 20 mahsur kalma olmak üzere toplam bin 192 olayla ilgilendiği, bu olaylarda 76sı yabancı uyruklu olmak üzere bin 268 kişiye yardım ve müdahale ettiği bildirildi.
     Ekipler, vatandaşların özellikle kışın araziye çıkarken yanlarında cep telefonu, ışıldak bulundurmaları ve fosforlu giysiler, vücut ısısını uzun süre muhafaza eden, terleme neticesinde donmaya sebebiyet vermeyen kıyafetler kullanmaları, tehlike ve kaybolma anında ise 156 Jandarma İmdat İhbar Hattını aramaları gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağda jandarmadan kış tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER