Uludağ yükünü tuttu

Uludağ yükünü tuttu -Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda oteller, hafta sonu itibarıyla yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı -7 bin 500-8 bin yatak kapasitesine sahip Uludağda, yaz a


BURSA (A.A) - Haluk Yüksel - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda oteller, hafta sonu itibarıyla yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
     7 bin 500-8 bin yatak kapasitesine sahip Uludağda, yaz aylarında başlayan revizyon çalışmaları nedeniyle bu sayıda bin 500-2 bin düşüş olduğu, açığın Bursa merkezdeki otellerle telafi edileceği ve tatilcilerin Uludağa transferinin günübirlik sağlanacağı bildirildi.
     Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağa bu sene karın erken yağdığını ve kayak sporu açısından gerçekten çok kaliteli bir kar bulunduğunu söyledi.
     Akkuş, kayak pistlerinin renklendiğini, otelcilerin ve diğer turizmcilerin yüzünün güldüğünü dile getirerek, Uludağ bizim için önemli bir yer, o yüzden de sadece bizim değil Türkiyenin markasıdır. Uludağa çok değer veriyoruz. Şu anda 2012yi 2013e bağlayacak yılbaşında yüzde 100 dolu ve boş yerimiz yok şu anda Uludağda. Yurt içinden ve yurt dışından, Hollandasından, Danimarkasından, Amerikasından, Rusyasından, Türkiyenin de her tarafından İstanbulundan, Ankarasından gelen gelen misafirlerimizle, konuklarımızla yüzde 100 kapasiteyle dolu diye konuştu.
    
     -Tatilcilere Bursadan transfer-
    
     Uludağdaki bazı otellerde bu yaz, revizyon yapıldığını hatırlatan Akkuş, bu yüzden yatak kapasitesinde bir azalma olduğunu bildirdi. Akkuş, yatak kapasitesinde bir hayli düşüş olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Eskiden bizim Uludağda 7 bin 500-8 bin yatak varken, şu anda 5 bin 500-6 bin yatak var. Yani bin 500-2 bin yatak gibi bir eksiğimiz var. Bu eksiklikten dolayı da gelen turistlerimizi herhalde bundan sonra Bursa merkezde ağırlayıp, transferlerle getirip götürmeye çalışacağız. Böyle de bir projemiz var. Sadece gelen turisti, Uludağda konaklatma değil, gerekirse şehir merkezinde de konaklatıp, transferle Uludağda çıkaracağız. Zaten kayak sabah 08.00de başlayıp, akşam 17.00de biten bir şekilde ama 08.00de kesinlikle kimse kayağa başlamıyor, 11.00 gibi kayağa çıkıyorlar, 17.00 gibi de bitiyor. Saat 17.00den sonra da 22.00ye kadar eğlencesini yapmasının ardından biz 24.00ten sonra da tekrar Bursa merkeze indirebiliriz.
    
     -Ulaşım tek kalemde çözülecek-
    
     Mehmet Akkuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje geliştireceklerine de değinerek, şöyle devam etti:
     Biliyorsunuz şu anda Büyükşehir Belediyesi, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) diye, İstanbul seferleri başlatacak. BUDOnun biletleriyle ilgili, Bursadaki metronun biletleriyle ilgili ve teleferiğin Uludağa çıkmasıyla ilgili biletleri seyahat acentelerimize daha imkanlı, indirimli verilmesi için paket program yapacağız. İndirimli bilet talebimiz olacak Büyükşehir Belediyesinden. Özellikle meslektaşlarımız, İstanbulda paket programı yaparken BUDOsundan, metrosundan, teleferiğinden, ulaşımını tek kalemde çözecek. Çünkü o zaman daha güzel bir imkan müşteriye sunulacak, daha uygun şartlarda, İstanbulda Uludağı ve Bursayı pazarlama imkanımız olacak.
     Yabancı turistin en çok Rusya ve Almanyadan, yerli ziyaretçilerin ise İstanbul ve Ankara başta olmak üzere civar bölgelerden, Türkiyenin birçok ilinden geldiğini belirten Akkuş, Ama İstanbul daha ağırlıklı. Çünkü İstanbul gerçekten de bizim için turizmde çok önemli bir nokta. Biz aslında kendimizi İstanbula pazarlayabilsek, başka taraflardan turist beklemeye ihtiyacımız yok diye konuştu.
     Akkuş, rezervasyonların yılbaşı ile sınırlı olmadığını, Uludağın sömestre tatiline kadar çok yoğun şekilde turist ağırlayacağını vurgulayarak, Uludağ, şu anda yılbaşı olarak paket programlarla dolu, ama ondan sonra yine sömestre tatiline kadar yüzde 85-90 doluluk oranı devam ediyor dedi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Uludağ yükünü tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER