Ulusta yürütülen çalışmalar

Ulusta yürütülen çalışmalar


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulusta yürüttüğü çalışmalarla Ankara tarihini gün yüzüne çıkarıyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresinde başlayan, Güvercin Sokak, Ankara Kalesi ve çevresi, Hisar Parkı Caddesi, Roma Antik Tiyatro ile devam eden çalışmalarla Ulusta ortaya çıkarılan tarihi yapı, yerli ve yabancı binlerce vatandaşın ilgisini çekiyor.
     Tarihin canlandığı Hacı Bayram Camisi ve çevresinin, ismine yakışır bir görüntüye sahip olması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, caminin orijinal kısmını restore etmesinin hemen ardından, eklenti kısmını da yıkarak, yeniden tarihiyle bütünlük oluşturacak şekilde inşa etmişti.
     Ulusta süren çalışmaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu denetiminde gerçekleştiren, cami çevresindeki binaları da restore eden Büyükşehir Belediyesinin, Hacı Bayram çevresindeki bağlantılı sokaklarda bulunan binaları da restore etmesiyle bölge Ulusu saracak olan tarihi yolculuğun başlangıcı oldu.
     Son üç senede yapılanlarla Hacı Bayram tekrar eski ruhuna kavuşuyor açıklamasını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksele de bölgedeki çalışmalar süresince verdiği destek için teşekkür etti.
     Hacı Bayramdaki kitapçılar çarşısının yıkılıp, yeniden inşa edileceğini ve bölge esnafının da hiçbir karşılık alınmadan, İsmetpaşada oluşturulan konteynerlerde satışlarını yapabileceklerini söyleyen Gökçek, Bu çarşıyı yıkıp, aynı sayıda dükkanı, çok daha modern ve muhteşem bir şekilde esnafımıza iade edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından olan otopark sorununu da Hacı Bayram Veli Camisinin yanındaki boş alana yapılan geniş yer altı otoparkı inşaatıyla çözeceklerini kaydeden Melih Gökçek, ayrıca bölgedeki şoför esnafına yönelik olarak da içinde bedesten, konferans salonu ve minibüs terminalinin yer alacağı bir yapı inşa edeceklerini belirtti.
     Antik Tiyatroyu restorasyonun ardından hizmete açacaklarını belirten Gökçek, Kevgirli Sokakın sağındaki bütün binaların yıkılacağını ve kalenin nin tüm güzelliği ile ortaya çıkacağını aktardı.
    
     -Hıdırlıktepeye inanç müzesi-
    
     Melih Gökçek, aşağıda kalan meydanda da yeni bir düzenleme yapılacağını ifade ederek, Yolu, yerin altına alacağız, üst kısımda ise dev havuzlar ve rekreasyon alanları olacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sürücüler, Hisar Parkı Caddesinin bitiminden yerin altına girip, Ulustan çıkacak açıklamasında bulundu.
     Gökçek, Çantacılar Sokakın da alt ve üst yapısını yenilemek için çalışmalara başlıyoruz. Birkaç ay içerisinde orayı da Hisar Parkı Caddesi gibi yapacağız dedi. Başkentin tarihi simgesi Ankara Kalesinin de yeniden doğuşu için çalışmalarını bu bölgede de sürdüren Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmalarının telefon hatları dışında tamamlandığını ifade eden Başkan Gökçek, kalede sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme çalışmalarının başladığını ve etap etap devam edileceğini ifade etti.
     Hıdırlıktepeye yapılacak olan inanç ve tarih müzesine ilişkin de bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hıdırlıktepeye 60 bin metrekare kapalı alanı olan inanç ve tarih müzesi yapılacak dedi.
     İnanç ve Tarih Müzesinin de inşa edilmesiyle birlikte, Ulusun dört bir yanında uyanan tarihin, yapılacak üçlü teleferik hattıyla birbirine bağlanacağını da ifade eden Başkan Gökçek, Hıdırlıktepe Hacı Bayrama, Hacı Bayram da kaleye teleferikle bağlanacak. Trafikten bağımsız, üstten, Başkentin 3 farklı balkonundan hem Ankara izlenecek hem de tarihi bir yolculuk yapılacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ulusta yürütülen çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER