Ulusal Kalkınma Planı, yıl ortasına kadar

Ulusal Kalkınma Planı, yıl ortasına kadar hazırlanacak -Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Üstün: Ulusal Kalkınma Planı, Başbakan Erdoğanın başkanlığını yapacağı bir kurul tarafından onaylanarak işlerlik kazanacak -Ye


TEKİRDAĞ (A.A) - Muhterem Erkul - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Ulusal Kalkınma Planının yıl ortasına kadar bitirilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, başkanlığını yapacağı bir kurul tarafından onaylanıp işlerlik kazanacağını bildirdi.
     Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Kalkınma Planlarının hazırlık sürecinde, Kalkınma Ajanslarının büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek, Ulusal Kalkınma Planının özellikle yerelin ilk kez çok daha fazla dinlendiği ve kendini ifade ettiği şekilde hazırlanmasının önem taşıdığını kaydetti.
     Ajans olarak yaptıkları bölge kalkınma planının, 2014-2023 yılları arasında kullanılacak Ulusal Kalkınma Planının temelini oluşturacağını anlatan Üstün, Biz, Trakya Kalkınma Ajansının bölgesel kalkınma planını oluştururken aslında Ulusal Kalkınma Planının da Trakya parçasını oluşturuyoruz. Bu plan özellikle yılın ortasına kadar bitirilecek, belirli süreçlerden geçecek ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın başkanlığını yapacağı bir kurul tarafından onaylanarak işlerlik kazanacak şeklinde konuştu.
     Üstün, Bölge Kalkınma Ajanslarının yaptığı bölge planları baz alınarak oluşturulacak Ulusal Kalkınma Planının, Kalkınma Ajanslarını çok daha önemli kurumlar haline getireceğini bildirdi.
    
     -Yeni dönemde 21 milyon liralık hibe-
    
     Üstün, Trakya Kalkınma Ajansının yeni dönemde üç ana başlık altında 21 milyon liralık hibe dağıtacağına dikkati çekerek, 22 Şubat tarihine kadar ilgili kurum, kuruluş ve firmalardan projeler beklediklerini kaydetti.
     Yeni yılın başlarında en aktif olarak çalışacakları konunun hibe programları olacağını vurgulayan Üstün, hibe programlarında kendilerine sunulan projelerin tamamen konusunda uzmanlaşmış bağımsız denetçiler tarafından incelendiğini söyledi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ulusal Kalkınma Planı, yıl ortasına kadar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER