Uluslararası 11. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni

Uluslararası 11. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni -Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Demirdüzen: "Bu yılki şölenimize 50 bin kişinin üzerinde katılım bekliyoruz"


ADANA (A.A) - Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Demirdüzen, bu yıl 11incisi düzenlenecek Çukurova Yörük Türkmen Şölenine 50 bin kişinin üzerinde katılım beklediklerini belirtti.
     Demirdüzen, Merkez Parkta kurdukları kıldan Yörük çadırının önünde yaptığı açıklamada, Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şölenini ve hıdrellezi 5 Mayıs Pazar günü Mustafalar Köyü Yörük Ormanında kutlayacaklarını belirtti.
     Eskiden düğünlere, dost ve akrabaları gömlek, elbiselik, havlu ve kumaş gibi manevi değeri büyük şeyleri okuntu adı altında dağıtarak davet ettiklerini anımsatan Demirdüzen, "Gayesi kültürümüzü derleyip toparlayarak gelecek nesillere aktarmak olan federasyonumuz da hepimizin bayramı ve düğünü olan şölene sizleri ve herkesi okuntulusunuz şeklinde davet etmektedir. Yaylaların şahinleri, kentlerin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenler tarafından düzenlenecek olan Söğütten Sarıçama Gönül Köprüsü olan Uluslararası 11. Çukurova Yörük Türkmen Şölenine okuntulusunuz" dedi.
     Demirdüzen, şölen alanına katılımın otobüslerle, ücretsiz gerçekleşeceğini belirterek, "Bu yılki Yörük Türkmen ve hıdrellez şölenimize 50 bin kişinin üzerinde bir katılım bekliyoruz. Hazırlıklarımız buna göre yapıldı. Şölen alanına Oğuz boylarını temsilen 24 çadır kurularak her çadırda bir Oğuz boyunun amblemi asılacaktır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Uluslararası 11. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER