Uluslararası Antalya Üniversitesi 2012-20013 eğitim öğretim

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2012-20013 eğitim öğretim yılı açıldı


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Antalya Üniversitesi 2012-20013 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.
     Üniversitedeki konferans salonunda düzenlenen törene Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Yabancı Diller Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaplan, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
     Törende konuşan Göktepe, üniversitelerinin Antalyanın ilk vakıf üniversitesi olduğunu söyledi.
     Üniversitenin bu yıl eğitim vermeye başladığını ifade eden Göktepe, üniversitenin 5 yıl sonra ilk mezunlarını vermeyi umduğunu anlattı.
     Göktepe, daha sonra üniversitenin yapım sürecini anlatan sunum gerçekleştirdi.
     Göktepenin konuşmasının ardından Kaplan ile üniversite öğretim görevlisi Jecci Cakama ve Tongodan gelen Ahmet Afuda da bir konuşma yaptı.
     Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Göktepe, 40 ülkeden gelen 120si yabancı yaklaşık 350 öğrenci ile Uluslararası Antalya Üniversitesinde ilk kez eğitime başladıkları söyledi.
     4 ayrı fakülte, 9 ayrı bölümle eğitim vereceklerini ifade eden Göktepe, Türkiyenin en başarılı öğrencileri ile beraberiz. LYSde ilk 100den 2, ilk binden 9 öğrenci ile eğitime başladık dedi.
     Dünyanın her kıtasından öğrencilerin üniversitede eğitim alacağını belirten, Eğitim dilimiz İngilizcedir. Okutmanlarımızın yüzde 60ının ana dili İngilizcedir. İnşallah Türkiyeyi turizmi yöneticisi, nitelikli, dünya şartlarını bilen, mühendisler, Türk ve dünya hukukunu bilen ve kıyaslayan ile iş dünyasını bilen yöneticiler yetiştirmek istiyoruz diye konuştu.
     Türkiyede lider turizm yöneticisi yetiştirmek istediklerini anlatan Göktepe, Bu Türkiyenin ve Antalyanın ihtiyacı. Çok önemsiyoruz. Bu konuda pozitif ayrımcılık da yaptık. Turizm Fakültesindeki burs oranımız da bir hayli yüksek dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Antalya Üniversitesi 2012-20013 eğitim öğretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER