Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali

Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali -Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin: -Festivalin kültürlerin kaynaştığı medeniyetler olimpiyatı olmasını arzuluyoruz


DENİZLİ (A.A) - Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivalinin galası Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksinde düzenlendi.
     Galaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin, gecede yaptığı konuşmada, Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivalini medeniyetler ittifakı çerçevesindeki bütün ülkelerin katıldığı bir organizasyona dönüştürmek istiyoruz. Festivalin kültürlerin kaynaştığı medeniyetler olimpiyatı olmasını arzuluyoruz dedi.
     Bakanlık olarak nasıl bir proje yaparsak bu ittifak projesinin ruhuna uygun olur diye düşündüklerini belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bakanlık olarak gençlik çalışmaları ve spor olmak üzere iki ilgi alanımız var. Önce gençlikle ilgili medeniyetler ittifakı kapsamında projeler organize ettik. Daha sonra da üye ülkelerin geleneksel spor dallarının sunulduğu bir organizasyon yapma kararı aldık. Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Dalları düşüncesi ortaya çıktı. Yapmak istediğimiz şey ülkelerin geleneksel sporlarını burada sunmalarını sağlamak. Ülkeler arası kültür kaynaşmasını sağlamak.
     Tekin, festivalin kardeşlik ve barış açısından önemli bir işlevi yerine getireceğine dikkati çekerek, Ülkeler arasında medeniyetler ittifakı sağlanmış olacak. Ülkeler, kendi geleneklerini diğer ülkelere aktarabilecekleri bir ortam bulacaklar diye konuştu.
     Bakanlık olarak projeye katkı sağlamayı sürdüreceklerini anlatan Tekin, önümüzdeki yıl katılım sayısını daha da artırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, medeniyetler çatışması diyenlere inat medeniyetler ittifakı projesiyle farklı kültürden insanların geleneksel spor dallarını burada sergilediklerini kaydetti.
     Bu arada, gecede Türk sporları, atlı cirit, rahvan binicilik, gökbörü, matrak güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, aşırtmalı aba güreşi, strongman, sumo güreşi ve halk oyunları gösterisi düzenledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Hüseyin Bağış / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER