Uluslararası Yer Bilimleri Çalıştayı

Uluslararası Yer Bilimleri Çalıştayı -DEÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ergün: Petrolü kontrol etmek isteyenler, kaos düzeni oluşturup kaosu yöneterek olayları kendi menfaatlerine göre gerçekleştiriyor (Fotoğrafl


DENİZLİ (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ergün, Petrolü kontrol etmek isteyenler, kaos düzeni oluşturup kaosu yöneterek olayları kendi menfaatlerine göre gerçekleştiriyor dedi.
     Kore, Azerbaycan ve Türkiye Uluslararası Yer Bilimleri Çalıştayı, Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonunda başladı.
     Prof. Dr. Mustafa Ergün, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin 30 yıldır uluslararası ve Doğu Akdeniz bölgesindeki petrol ve gaz arama çalışmalarının içerisinde olduğunu, Doğu Akdenizde petrol ve gazın uzun yıllardan beri araştırıldığını ve bu bölgenin dünyanın gelişmelerine paralel yavaş yavaş önem kazanacağını belirtti.
     Ergün, uzun araştırmalar sonucunda arama çalışmalarının başladığını ve belirli alanların tespit edildiğini belirterek, İlk arama Filistinin Gazze bölgesinde yapıldı ve gaz bulundu. Filistin sorununun çözümsüz hale getirilmesinin esas nedeni gazın bulunmasıdır. İsrail ve büyük güçler bulunan gazı Filistinin kullanmasını yasakladı. Şu anda Filistinde bulunan iki adet gaz kuyusu çalışmaya hazır vaziyette ama çalıştırılmıyor. Çünkü, Filistin de hak iddia edeceği için dedi.
     Çalıştayın açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Kore Pukyonk Üniversitesi, Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Türkiyeden de Pamukkale ve Dokuz Eylül üniversiteleri ortaklığı ile gerçekleştirilen çalıştay, 7 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uluslararası Yer Bilimleri Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER