UMKE personeline kaplıca bölgesinde eğitim

UMKE personeline kaplıca bölgesinde eğitim -Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecikten 110 sağlık görevlisinin katıldığı eğitimler, Kütahyanın Gediz ilçesindeki Ilıca Kaplıcasında başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik illerindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik eğitim tatbikatı, Kütahyanın Gediz ilçesinde yer alan Ilıca Kaplıcasında başladı.
     Sağlık Bakanlığınca, UMKE 15. Bölge kapsamındaki Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecikte görev yapan 110 görevlinin katılımıyla Ilıca Kaplıcasında düzenlenen tatbikatta, doğa yaralanmaları, depremde travmalı hastaya yaklaşım, klinik protokolleri uygulama eğitimleri veriliyor.
     Kaplıcanın ormanlarla kaplı dağlık bölümünde başlayan ve 3 gün sürecek eğitimde ilk dersleri, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da izledi.
     UMKE 15. Bölge Sorumlusu Cem Güre, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel donanımlı araçlarla yürütülen eğitim tatbikatında, teorik eğitimlerin Sağlık Bakanlığı medikal eğitimcileri tarafından verildiğini bildirdi.
     Uygulama bölümlerinde ise sağlık personelleri için hazırlanan çeşitli senaryolar doğrultusunda afet ve kazalara müdahale yöntemlerinin öğretildiğini belirten Güre, şöyle konuştu:
     Bölgemizdeki illerde görevli sorumlularımızın koordinatörlüğünde afet yönetimi konusunda stratejik çalışmalar planlanıyor. Bu planlar çerçevesinde yaptığımız tatbikatlarda, hem ekiplerimizin kabiliyetlerini artırıyoruz hem de tüm bölgeyi tanımalarını sağlıyoruz. Tatbikatımıza katılan Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonundan (AKDF) Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki ile Eğitmen ve Dağcı Murat Yıldırım, doğada yaşam eğitimi veriyor. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arama Kurtarma Kulübü Eğitmeni Mehmet Mete Çetinkaya da liderlik ve ekip yönetimi, doğada yön bulma, navigasyon ve GPS kullanımı eğitimlerini gerçekleştiriyor.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber UMKE personeline kaplıca bölgesinde eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER