Umudun Çocukları Derneği Başkanı Karakuş:

Umudun Çocukları Derneği Başkanı Karakuş: -Hüdai Kaplıcası, zihinsel engellileri ruhsal açıdan rahatlatıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Umudun Çocukları Derneği Başkanı Gülcan Karakuş, yüzde 80i zihinsel engeli olan üyelerini Sandıklıdaki Hüdai Kaplıcalarına getirdiklerini, kaplıcaya giren zihinsel engellilerin, ruhsal açıdan rahatladığına tanık olduklarını belirtti.
     Umudun Çocukları Zihinsel Engelliler Dayanışma Derneği ile Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibolu makamında ziyaret etti.
     Belediye Başkanı Elibol, ziyarette yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana, engelli vatandaşlara her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, engelli bireylerin topluma kazandırılmasının herkesin ortak görevi olduğunu ifade etti. Toplumun da engelli bireylere sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Elibol, onlara kucak açılması ve yardımcı olunması gerektiğini kaydetti.
     Umudun Çocukları Derneği Başkanı Karakuş, Hüdai Kaplıcalarına gelen üyelerinin yüzde 80inin zihinsel engelli olduğunu belirtti. Karakuş, Hüdai Kaplıcasını ruh ve dimağ yorgunluğuna iyi geldiği için tercih ettiklerini, kendilerini burada misafir eden Belediye Başkanı Elibola teşekkür etti. x
     32 kişilik bir grupla kaplıcaya geldiklerini anlatan Karakuş, Dernek üyelerimizin yüzde 80i zihinsel engelli kardeşlerimiz. Bu arkadaşlarımız ağırlıklı olarak ilaç tedavisi görüyor. Zihinsel engelli kardeşlerimizin Türkiyede ruh ve dimağ yorgunluğuna iyi gelen tek yer olan Hüdai Kaplıcasında ruhsal açıdan rahatladığına tanık olduk ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Umudun Çocukları Derneği Başkanı Karakuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER