UND 37. Genel Kuruluna doğru

UND 37. Genel Kuruluna doğru -UND Başkan Adayı Nuhoğlu: Türkiyede 2 bine yakın firma var ama yaklaşık sadece 1000 kadarı UND üyesidir. Demek ki burada bir problem var


MERSİN (A.A) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkan Adayı Çetin Nuhoğlu, Türkiyede 2 bine yakın firma var, ama yaklaşık sadece 1000 kadarı UND üyesidir. Demek ki burada bir problem var dedi.
     TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Nuhoğlu, 37. Genel Kurul öncesinde düzenlenen Çetin Nuhoğlu ile Sektör Toplantıları etkinliği kapsamında Mersin HiltonSA otelinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
     Nuoğlu, buradaki konuşmasında, sektörün bugün Türkiye genelinde kendine olan öz güveniyle yeniden ayağa kalkan bir hal aldığını söyledi.
     Ama bu hareketi Mersinin taçlandırdığını anlatan Nuhoğlu, Son on yıldır sektör olarak çok önemli gelişmeler yaşadık. Bu önemli performansta Mersinin önemi bir kez daha ön plana çıktı. Mersin sadece kendisi için önemli değil, hemen arkasındaki İç Anadolu hemen Doğu Anadolu, hem de Güneydoğu için önemli. Mersin önemli sadece Türkiye için önemli değil. Aynı zamanda Suriye, Irak İran, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Azerbaycan için de çok önemli dedi.
     Türkiyedeki lojistik sektörünün doğu batı ekseninde yaptığı taşımalarla önemli bir gücü elinde tuttuğuna işaret eden Nuhoğlu, Mersinde yapılan yatırımlar sayesinde bu gücün daha da büyüyeceğini kaydetti.
     Nuhoğlu, Mersinde yaklaşık 170 UND üyesi bulunduğunu, C2 belgeli firma sayısın ise 350 civarında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Mersin sadece bir örnek. Türkiyede de durum böyle. Türkiyede 2 bine yakın firma var ama yaklaşık sadece 1000 kadarı UND üyesidir. Demek ki burada bir problem var. Bu sektörde en iyi başkan benim demekle, bu iş çözülmez. Bu işin çözülmesi için yapılması gerekenler çok basit. Birincisi, sektörle kucaklaşacaksın ve sektörle birlikte iş yapacaksın. Bunları yaptığınızda sektörün sorunlarıyla iç içe olduğunuzda sorunlar çözülür. Yada çok basit olan sektörün en önemli bir görevi olan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısına (KUKK) katılıyor musun- Ankarada bununla ilgili lobi yapıyor musun- Mersine bakıyorum, en önemli sorunlardan biri Habur ve Suriye. Suriyede, İranda, Özbekistanda veya Türkmenistanda zaman zaman 13 gündür kapılarda sınır bekleyenler var. Kim bunu çözecek- Gidip Ulaştırma Bakanlığına sorunları dile getirmezsen, kim çözecek bu sorunları- Bu yüzden UNDde kan değişimine ihtiyaç var. Bana destek veren herkese teşekkürler.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar-Mesut İnce/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber UND 37. Genel Kuruluna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER