Üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi

Üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) bünyesinde, Halk Bankası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle, üniversite öğrencilerinden oluşan 60 kursiyere girişimcilik eğitimi verildi.
     MAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, girişimcilik eğitiminde ağırlıklı olarak girişimcilik fikri ve unsurları ile iş planının hazırlanması konularının işlendiğini belirtti.
     Kursu başarıyla bitirenlerden herhangi bir iş kuranların iş planı hazırlaması ve KOSGEBe başvurması gerektiğini ifade eden Toprak, iş planı onaylananlara toplamda 30 bin lira hibe, 70 bin lira ise ilk iki yıl ödemesiz olmak üzere dört yılda geri ödemeli faizsiz kredi verildiğini söyledi. Yeni iş yeri kuranlar için bunun çok önemli bir avantaj olduğunu bildiren Toprak şunları söyledi:
     Verdiğimiz bu eğitim sayesinde girişimci adayları iş fikri edinme veya sahip oldukları iş fikrini uygulamaya geçirme konularında bilgi ve beceri edinmektedirler. Bu eğitimle uygulamalı girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasını hedefliyoruz.
     Eğitime katılan 60 öğrenciden kursu başarıyla tamamlayan 57sinin Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER