Üniversite öğrencisinin, hocasını bıçaklaması

Üniversite öğrencisinin, hocasını bıçaklaması -Siirtte üniversite öğrencisinin hocasını bıçaklaması olayı birçok kesim tarafından kınandı


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Tahir Dündarın öğrencisi tarafından bıçaklanması birçok kesim tarafından kınandı.
     Siirt Üniversitesi önünde toplanan bir grup Memur-Sen üyesi basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Açıklamayı okuyan Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Adil Doğrusever, şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini belirtti.
     Türkiyenin bir çok yerinde hızla yaygınlaşmaya başlayan ve meslektaşlarının hayatına kasteden saldırıların geçen hafta kentte de yaşandığını ifade eden Doğrusever, Dün de öğretim görevlisi arkadaşımız saldırıya uğramıştır. Tek suçları sınıflarda öğrencisine sevgi gösteren, daha iyi eğitim almaları adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize uygulanan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan bu olayları nefretle kınıyoruz dedi.
     Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da yazılı açıklamasında olayı kınayarak, gençleri, geleceğe hazırlamak için büyük emek ve çaba sarf eden eğitim emekçilerine karşı, son zamanlarda artan şiddet olaylarını üzüntü ile karşıladıklarını belirtti.
     Dündara acil şifalar dileyen Sadak, yaşanan bu üzücü olay nedeniyle Siirt Üniversitesi başta olmak üzere tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
     Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Varol da yaptığı yazılı açıklamada, olayı kınadı.
     Siirt Üniversitesinde, sınavda kopya çekerken yakaladığı ve bu nedenle 6 ay okuldan uzaklaştırma cezası almasına neden olduğu gerekçesiyle hocasını bıçakladığı öne sürülen genç gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/ Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisinin, hocasını bıçaklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER