Üniversite

Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı -Kırıkkale Valisi Kolat: Hem küçük ölçekli hem de sektörel bazda rekabet edilebilecek projelere, kobilere yaklaşık 24 milyon 500 bin liralık destek vereceğiz


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, hem küçük ölçekli hem de sektörel bazda rekabet edilebilecek projelere, kobilere yaklaşık 24 milyon 500 bin lira destek vereceklerini bildirdi.
     Vali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Kocatepe Salonunda düzenlenen Üniversite-Sanayi İşbirliği konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son bir iki ay içerisinde Kırıkkalede çok güzel olayların yaşandığını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.
     Kırıkkalenin çok iyi bir sinerji yakaladığını, bunun hep birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için Türkiye genelinde başlattığı çalışma, bütün illerimizde gerçekleştiriliyor. Kırıkkalede de biz bu toplantıyı düzenledik. Bundan önce de yapılan toplantılarda hep aynı konu gündeme geldi. Üniversite, sanayi ve teşviklerle ilgili neler yapılabilir, neler yapılmalıdır. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Şu gözüküyor ki, helva yapacak her şeyimiz var. Ama helvayı tam yapabiliyor muyuz, yapamıyor muyuz- Bütün mesele helvayı ortaya çıkarmak. Kaliteli bir helva ortaya koymak. Rekabet edilebilir, markalaşmış bir helva ortaya çıkarmak. Bunun için de bütün kurumlarla iş birliği yapabilmek gerekli.
     Girişimcinin bir işe teşebbüs eden olduğunu anlatan Vali Kolat, şunları söyledi:
     Teşebbüs edebilmesi için de ona cesaret vermemiz gerekiyor. O cesareti üniversitedeki eğitimciler, KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK, Ahiler Kalkınma Ajansı veriyor. Bugün mali destek programını açıklayacağız. Hem küçük ölçekli hem de sektörel bazda rekabet edilebilecek projelere, kobilere yaklaşık 24 milyon 500 bin liralık destek vereceğiz. Bu çok ciddi bir destek. Ancak yeterince proje gelmediğini görüyoruz. Tabi bu projeler değerlendirilirken emekleme sürecinde olan bir ilden de çok teknik manada proje beklemeyin. İşadamlarına, sanayicilere ve odalara, birbirimizi desteklediğimiz sürece, yönlendirdiğimiz sürece bu kaynakları çok daha iyi kullanma imkanı olacaktır. Çünkü bir ülkenin, bir kentin kalkınmasını kesinlikle özel sektörde görüyoruz. Bunu kendi ülkemizde de görmemiz mümkün.
     Vali Kolat, özel sektörün geliştiği, kalkındığı, ürünlerin markalaştırıldığı kentlerin önünün açıldığını ve ciddi manada gelişme kaydettiklerini görüldüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kırıkkalede de bu potansiyel var. Ama tam anlamıyla değerlendirilemiyor. Bunun hep birlikte, gönül birliğiyle elimizden gelen çabayla inşallah bu imkanları değerlendirelim. Öğrencilerin daha iyi yetişmesine ortam hazırlayalım. Sanayi üniversite iş birliğini daha fazla gerçekleştirelim ve uygulamaya koyalım. Bu organizasyon için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, KOSGEBe, TUBİTAKa ve Kırıkkale Üniversitesine teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.
     Toplantıya, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, girişimciler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER