Üniversiteli davulcular sahura kaldırdı

Üniversiteli davulcular sahura kaldırdı -Kütahyada biri lisans, diğeri yüksekokul mezunu iki arkadaş, Simav ilçesinin Çavdır Mahallesinde ramazan ayı süresince davul çalıp maniler söyleyerek vatandaşları sahura uyandırdı (Fotoğ


KÜTAHYA (A.A) - Zekeriya Türkel - Kütahyada biri lisans, diğeri yüksekokulu mezunu iki arkadaş, Simav ilçesinin Çavdır Mahallesinde ramazan ayı süresince davul çalıp maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldırdı.
     Çavdır Mahallesinde yaşayan Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunu Hüseyin Cem Aksan (24) ve arkadaşı Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü mezunu Sezer Benli (20), Mahalle Muhtarı Baki Benli tarafından ramazan davulcusu olarak görevlendirildi.
     Ramazan süresince 02.30-04.00 saatlerinde davullar çalıp maniler söyleyerek vatandaşları sahura uyandıran Aksan ve Benli, işsiz oldukları için bir aylığına da olsa geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
     Aksan, AA muhabirine, 3 yıllık evli olduğunu ve bir arkeolog olarak ramazan davulculuğu yapmasının kendisini utandırmadığını söyledi.
     Üniversite öğrenimi sırasında sınıf arkadaşı Amasyalı Senem Aksan ile evlendiklerini ve şu anda işsiz olduklarını dile getiren Aksan, şöyle konuştu:
     Ekmek parası kazanmak amacıyla mesleğim dışındaki işlere bile müracaatta bulundum. KPSSye de girdim. Türkiye genelinde sadece 10 arkeolog işe alındığı için puanlarımız yetmedi ve eşimle açıkta kaldık. Şimdi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine yüksek lisans başvurusunda bulundum. Doğup büyüdüğüm Çavdır Mahallesinde 150 hane var. Çocukluk arkadaşım Sezer Benli ile 1,5 saat içinde bütün evlerde yaşayanları sahura kaldırdık. Bir aylık ramazan davulculuğundan dolayı her haneden 10ar lira alıyoruz. Geçen yıl meydana gelen depremle her yönden sarsılan vatandaşlarımız, bu parayı bile ödemekte zorlanıyor.
    
     -Kısa sürede ezberlediğimiz manilerle ilgi odağı olduk-
    
     Benli de 3 kardeşin en küçüğü olduğunu ve Simavda amatör bir futbol takımının kalesini koruduğunu anlattı.
     Bekar olduğunu ve eylül ayında yapılacak KPSSye hazırlandığını bildiren Benli, sınava meslek lisesi mezunu statüsünde gireceğini kaydetti.
     Bu yıl ramazan ayı yaz mevsimine rastladığından görevlerini yaparken zorlanmadıklarını ifade eden Benli, İlk günler mani söylemekte zorlanıyorduk. Kısa sürede ezberlediğimiz manilerle ilgi odağı olduk. Herkese mani söylemedik. Maninin önemi ve anlamını bilen, sevilen ve tanınmış kişilere, mani geleneğinin karşılığını sunanlara mani söyledik dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Üniversiteli davulcular sahura kaldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER