Ünyede afet konutlarında kalan vatandaşların mağduriyet

Ünyede afet konutlarında kalan vatandaşların mağduriyet iddiası


ORDU (A.A) - Ünyenin Şenyurt köyünde 1979 yılında meydana gelen heyelan sonrası afetzedeler için yaptırılan afet konutlarında kalan vatandaşlar, konutların alt yapılarının yetersiz oluşu nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdüler.
     Konut sakinlerinden Mevlüt Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şenyurt Köyü Avcıbelen Mahallesinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan afet konutlarına 2011 yılında taşındıklarını, taşındıkları günden bu yana da alt yapı sorunu yaşadıklarını söyledi.
     Afet konutlarının alt yapısı tamamlanmadan kendilerine teslim edildiğini savunan Özdemir, şunları kaydetti:
     Bu konutlar afet bloğu olarak yapıldı ve bize teslim edildi. Afet konutları tamamlandıktan sonra bir açılış yapılacağı söylendi, biz anahtarlarımızı aldık, 2 yıldır oturuyoruz. Ama ne açılış yapıldı, ne bir yetkili geldi. Ne arıyorlar, ne soruyorlar. İki seneden beri konutlar su içinde. Bloklarımızın altı olduğu gibi su, yani lağım suyu. Alt yapı hiç yapılmamış tüm köyün pis suları bizim binanın altına giriyor. Orduya gittik, telefon da açtık bize, Ünye Belediyesine başvurun dediler. Ünye Belediyesi geldi bir defa suyu çekti ama su çekme ile bitmiyor, alt yapı olmadığı için tekrar doluyor. Kışın daha felaket bir durum ile karşı karşıyayız. Yetkililer bu sorunumuzu tespit etmek için gelip halimizi görmeliler. Kış boyu binanın altında su eksik olmuyor ama yazın da kokudan duramıyoruz. Biz burada afet konutlarında afeti yaşıyoruz.
     Dört blokta 16 dairenin bulunduğu afet konutlarında 4 aile ikamet ederken, diğer konut sakinleri de mağdur olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede afet konutlarında kalan vatandaşların mağduriyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER