Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu:

Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: -Ünyede etkili olan sağanaktan dolayı yaşanan su baskınlarını ufak tefek hasarlarla atlattık


ORDU (A.A) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ilçede etkili olan sağanaktan dolayı yaşanan su baskınlarını ufak tefek hasarlarla atlattıklarını söyledi.
     Arpacıoğlu, ilçede yaşanan su baskınlarıyla ilgili durum değerlendirmesi yaptı.
     Ünyede bugüne kadar ciddi alt yapı çalışmaları yaptık, su baskınları olmaması için yağmur suyu hatlarına özen gösterdik diyen Arpacıoğlu, şöyle devam etti:
     Ünyede 2006da yaşanan sel felaketinden sonra Tabakhane Deresinde ayaklı köprülerinin biri dışındakileri yıkarak ayaksız köprüler yaptık. Fevzi Çakmak Mahallesinin kot farkından dolayı zaman zaman yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmak için karayollarının deniz tarafına büyük bakslar yaptırdık. Ancak bölgemizde son zamanlarda etkili olan yağışlarda ilçemiz kısa zaman içinde ciddi boyutta yağış aldı. Sel suları şehirde yükseldi ve bazı esnafların iş yerlerine su girdi. Yağan yağmurda Tabakhane Deresinin taşmasına 50 santim gibi bir su seviyesi kalmıştı. Olası sel felaketine karşı belediye olarak ekiplerimizle tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Ünyeyi etkisi altına alan sağanaktan dolayı yaşanan su baskınlarını ufak tefek hasarlarla atlattık.
     Esnaflardan da yardım isteyen Arpacıoğlu, Esnaf arkadaşlarımız da bizlere yardımcı olsunlar. İş yerlerinin önlerinde bulunan rögar ızgaralarının üzerinde çöp olmamasına özen göstersinler. Biz bunların temizliğini yapıyoruz ama rüzgar ile birlikte veya bilmeden atılarak gelen çöpler nedeniyle tekrar tıkanıyor dedi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER