Uşakta göçmen kuşların üreme noktası bulundu

Uşakta göçmen kuşların üreme noktası bulundu -Adıgüzeller Barajı su havzasında tespit edilen üreme alanında çok sayıda karabatak, gri balıkçıl ve yeşilbaş bulunuyor -Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ulaşoğlu: -Bölge


UŞAK (A.A) - Ulubey ilçesindeki Adıgüzeller Barajı su havzasında çeşitli türlerde çok sayıda göçmen kuşun konakladığı yeni bir üreme alanı tespit edildi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıgüzeller Barajı su havzasında yaptıkları denetimlerde, göçmen kuş türlerinin üreme alanı olarak kullanmaya başladığı, daha önce bilinmeyen bir bölge tespit etti.
     Ekipler, bölgede çok sayıda karabatak, gri balıkçıl ve yeşilbaş olduğunu belirledi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye karayoluyla ulaşılmasının güç olduğunu, bu nedenle insanlardan uzak ve korunaklı bir alanda göçmen kuşların ürediğini söyledi.
     Üreme noktasının bölgede geçen ay yapılan denetimlerde keşfedildiğini ifade eden Ulaşoğlu, şunları kaydetti:
     Bölge çok korunaklı. Bu nedenle yıllardır keşfedilmemiş. Bölgeye izinsiz girilmemeli. Çünkü yavrular kendilerini yuvadan atabilir veya kuşlar bölgeden uzaklaşabilir. Barajda zengin balık türlerinin bulunması göçmen kuşların yavrulaması için bölgeyi cazip hale getirmiş. Bölge Türkiyenin en önemli üreme noktalarından birisi. Çok sayıda yuvada yavru var. Bölgenin koruma altına alınması için çalışma başlattık, ekiplerimiz sürekli olarak bölgede denetim yapıyor. Yaklaşık 1 ay sonra kuşlar bölgeyi terk edecek. Biz de bu güne kadar koruma kalkanı oluşturduk.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Medat Şenay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Uşakta göçmen kuşların üreme noktası bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER