Uşaktaki organ bağışı

Uşaktaki organ bağışı -Uşak Belediye Başkanı Erdoğan, trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları bağışlanan Aydının ailesini ziyaret etti -Belediye Başkanı Erdoğan: Ailenin her türlü sorununun çözümüne kat


UŞAK (A.A) - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 15 yaşındaki Resul Aydının ailesini ziyaret etti.
     Erdoğan, Aybey mahallesinde yaşayan aileye baş sağlığı diledi.
     Trafik kazalarının ülkenin en önemli sorunlarının başında geldiğini ifade eden Erdoğan, Resulün genç yaşta yaşamını yitirmesi bizi üzdü. Organlarının bağışlanması çok zor ve önemli bir karar. Uşak organ bağışında Türkiyenin önde gelen illeri arasında yer alıyor diye konuştu.
     Erdoğan, ailenin her türlü sorununu çözmek için gayret göstereceklerini kaydederek, şunları söyledi:
     Ailenin her türlü sorununun çözümüne katkı sağlayacağız, baba Nusret Aydına iş vereceğiz, küçük kardeşinin eğitim masraflarını karşılayacağız. Oğullarının organlarını bağışlama erdemini gösteren aileye Uşak halkı olarak teşekkür ediyorum.
     Anne Ayfer Aydın ise oğlunun organlarının başkalarına can vermesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Nakil olan kişilerle tanışmak istediğini söyleyen Aydın, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
     Uşakta 9 gün önce Osman Çimenin kullandığı 45 KP 773 plakalı minibüs, Bir Eylül Sanayi Sitesi giriş kapısı önünde 64 LV 672 plakalı motosikletle çarpışmış, kazada motosiklette bulunan İbrahim Yılmaz (18), Resul Aydın (15) ve Bahattin Seçkin (17) ağır yaralanmıştı. Resul Aydının olaydan 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşmiş, iç organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Resul Aydının iç organları İzmir ve Ankarada 5 kişiye nakledilmişti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Uşaktaki organ bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER