Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu:

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Engelliler topluma kazandırılmalı


UŞAK (A.A) - Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakan Ayanoğlu, engelli vatandaşların topluma kazandırılması gerektiğini belirtti.
     Ayanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların sorunlarının giderilmesi için toplumun her kesimine görevler düştüğünü ifade etti.
     Toplumda, engellilik konusunda duyarlılık, farkındalık oluşturmak gerektiğini kaydeden Ayanoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Engelli kavramı daha çok bedensel eksiklikler için kullanılmakla birlikte çalışma yaşamı söz konusu olduğunda, işlevsel bir yetersizliği de ifade etmektedir. Sosyal yaşantının ve fiziksel çevrenin onlara göre düzenlenmemesi nedeniyle engelli bireyler, potansiyellerini yeterince kullanamamakta ve gündelik yaşantıda çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Engelliler, özellikle toplumun olumsuz tutumlarından dolayı içine kapanma, işe yaramama, yetersizlik, güvensizlik, endişe, korku, ümitsizlik gibi duygular yaşamaktadır. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmasını sağlayacaktır
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER