Üsküdar Belediyesinden vergi affı

Üsküdar Belediyesinden vergi affı


İSTANBUL (A.A) - Üsküdar Belediyesi aldığı karar ile ilçedeki vergi mükelleflerinin yaklaşık 22 milyon lira tutarındaki vergi borcunu affetti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 26 Mayıs 1981 tarih ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86ncı maddesine istinaden alt yapı çalışmaları nedeniyle ilçe sakinlerinden alınması kanunen öngörülen Yol Katılım Vergisinin, Belediye Başkanı Mustafa Karanın önergesi sonrası Belediye Meclisinin aldığı kararla affedildiği belirtildi.
     Açıklamada, 2008 ile 2012 yılları arasında tahakkuk eden toplam 21 milyon 953 bin lira tutarındaki Yol Katılım Vergisinin affedildiği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, göreve geldikleri günden itibaren arazi ve kaynak geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     30 yıldır devrederek gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurum borçlarını, geliştirdiğimiz işbirliği sayesinde takas ve mahsuplarla sıfırladık. Oluşturduğumuz kaynaklarla 150 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptık, şu an devam eden projelerimizin toplam maliyeti ise 120 milyon lira civarındadır. Buna rağmen verimli bir işletme yöntemiyle Üsküdarlılara ek külfet getirmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokacağını düşündüğümüz yaklaşık 22 milyon liralık Yol Katılım Vergisini bütçe performansımızdaki bu başarıyı da göz önünde bulundurarak almamayı uygun bulduk.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Üsküdar Belediyesinden vergi affı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER