Üsküdar Çocuk Üniversitesi dahilerini seçiyor

Üsküdar Çocuk Üniversitesi dahilerini seçiyor


İSTANBUL (A.A) - Üsküdar Çocuk Üniversitesinde seçme sınavları 12 Ocakta yapılacak.
     Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulunda iki oturum halinde yapılacak sınava toplam 720 öğrenci katılacak.
     10ar kişilik gruplar halinde toplam 36 sınıfta düzenlenecek sınav süresince öğrenciler, Temel Kabiliyetler Testi, Bireysel Yetenek Testi ve Uyum Testi olmak üzere 180 sorudan oluşan 3 aşamalı sınava tabi tutulacak. 18-20 Ocakta yapılacak değerlendirmeler sonrası Çocuk Üniversitesine girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları, 20-27 Ocakta gerçekleştirilecek.
     Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği, İstanbul Kalkınma Ajansından 1 yıl süreyle mali destek alınan ve 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başlayıp gelecek yıllarda da devam edecek bir sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesinden toplam 292 dahi ve üstün yetenekli çocuk yararlanacak.
     Üsküdar Çocuk Üniversitesinin, akademilerden oluşan alt birimlerinde, Elektrik-Elektronik ve Robot Okulu, Matematik ve Zeka Okulu, Fizik-Kimya-Biyoloji Deney Okulu, Astronomi ve Uzay Bilimleri Okulu, Dil-Edebiyat ve Deha Okullarının yanı sıra Güzel Sanatlar ve Spor okulları da yer alıyor.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Üsküdar Çocuk Üniversitesi dahilerini seçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER