UÜ Tıp Fakültesinin taşeron işçilerinden eylem

UÜ Tıp Fakültesinin taşeron işçilerinden eylem -İşçilerin eylemi sırasında yaşanan arbedede 6 kişi yaralandı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesinde çalışan taşeron işçileri, 2010daki mahkeme kararına rağmen üniversitenin hizmet alımı için ihale yapmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
     Eylem sırasında, işçilerin ihaleyi engellemek amacıyla üniversitenin rektörlük ve tıp fakültesinin dekanlık binalarına girmeye çalışması sonucu yaşanan arbedede 6 kişi yaralandı. Yaralılar, UÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
     UÜ Rektörlük binasının önünde oturma eylemi yapan işçiler, mahkemenin, Bu hastanede çalışanlar işe başladığı ilk günden itibaren hastanenin asli elamanıdır, üçüncü bir şahsa ihale edilemez şeklinde karar verdiğini, üniversitenin yaptığı ihalenin hukuksuz olduğunu iddia etti.
     Haklıyız, güçlüyüz, hakkımızı alırız sloganları atan işçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
     Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş Sendikası Güney Marmara Bölge Temsilcisi Derya Öztürk, UÜ Tıp Fakültesinde çalışan taşeron şirket işçilerinin Dev Sağlık-İş Sendikasında örgütlendiğini ve hukuka aykırı taşeron ilişkisinin mahkeme kararı ile kesinleştiğini söyledi.
     İhalenin hukuka aykırı olduğuna değinen Öztürk, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile görüştüklerini, Dileke taşeron şirketin değil üniversitenin işçisi olduklarını belirttiklerini söyledi. Mahkeme kararının uygulanması için mücadele ettiğini kaydeden Öztürk, taşerona karşı yürütülen mücadelenin ortaklaştırılmasının önemini vurguladı.
     İşçilerin eylemi sırasında hastane önüne gelen ve çalışanlarla konuşan UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Tahsin Yakut, bu sorunun adli merciler tarafından çözülebileceğini dile getirdi.
     Yakut, mahkeme kararını, Yargıtayın da onadığını ifade ederek, Bu konuyu herhangi bir sendikanın bir avukatı ve hukukçuları bir saat içerisinde yapsa iş çözülür. Size acı çektirmek gibi bir durum yok. Hukukçularınızı alın bu işi mahkemelerde halledelim dedi.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Büşra Nur Özcan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber UÜ Tıp Fakültesinin taşeron işçilerinden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER