Uygulamalı Girişimcilik Kursu

Uygulamalı Girişimcilik Kursu


BARTIN (A.A) - Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası ve KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik kursu başladı.
     Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, kursun ilk dersinde yaptığı konuşmada geleceğin iş adamı ve sanayicilerini yetiştirme konusunda ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi.
     Mevcut girişimcileri desteklemek, potansiyel girişimcileri ortaya çıkarmak ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile eğitimler düzenlediklerini anlatan Akdeniz, şöyle konuştu:
     KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlediğimiz eğitim sonrasında işletmelere 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli sabit yatırım desteği verilmektedir. 18 kişinin katıldığı eğitim sonunda devamsızlık sorunu olmayan kursiyerlere katılım belgesi verilecektir. 70 saat sürecek kurs boyunca KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara yönelik destek mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması gibi bilgiler verilecektir. Amacımız, yeni iş patronları kazandırarak, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sunmaktır.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER