Vali Altıparmaktan 5 kadın girişimciye mikrokredi

Vali Altıparmaktan 5 kadın girişimciye mikrokredi


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Türkiye Grameen Mikro Finans Antalya Şubesine müracaat ederek 5 günlük eğitimi tamamlayan 5 üyeye daha mikrokredilerini verdi.
     Vali Altıparmak, Türkiye Grameen Mikro Finans Antalya Şube Müdürü Hale Ergin ve eğitimlerini tamamlayarak mikrokredi almaya hak kazanan Banu Karacan, Mehtap Şaşkın, Nihal Arslan, Naciye Özkan ve Nihari Özdemiri kabul etti.
     Hak sahiplerine kredilerini dağıtan Vali Altıparmak, mikrokredinin can suyu olduğunu ifade etti. İlk olarak Muğlada başlattığı uygulamada kısa sürede 600 kişiye ulaşıldığını anlatan Altıparmak, Antalyada ise 8 ayda 300 kişiye mikrokredi verildiğini bildirdi.
     Altıparmak, İl Genel Meclisinden çıkacak kararla bu sayının binlere ulaşacağına dikkati çekti.
    
     -Mikrokredi-
    
     Dar gelirli kadınların, kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan, teminat ve kefalet istenmeden verilen küçük sermayeye mikrokredi adı veriliyor.
     Aynı mahallede oturan, birinci derecede akraba olmayan, benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan ve bir iş yapma fikri olan 5 kadın, bir araya gelerek mikrokredi almaya hak kazanıyor.
     5 günlük eğitimin ardından mikrokredi almaya hak kazanan kadınlar, geri ödemelerini 46 haftada, haftalık olarak yapabiliyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Vali Altıparmaktan 5 kadın girişimciye mikrokredi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER