Vali Karaloğlunun incelemeleri

Vali Karaloğlunun incelemeleri


VAN (A.A) - Vali Karaloğlu, Vanda hizmete açılacak olan okul ve tesislerde incelemelerde bulundu.
     Karaloğlu, ilk olarak sıcak asfaltı dökülen, refüj ve peyzaj çalışmaları tamamlanan köprülü kavşakta incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.
     Karaloğlu, incelemelerin ardından iş adamı Abdurrahman Yörük tarafından babası Cemil Yörük adına yaptırdığı 12 derslikli ilkokulda incelemelerde bulundu.
     Abdurrahman Yörük tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, yapımı tamamlanan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından açılacak olan okulu gezdi.
     Vali Karaloğlu, buradaki incelemelerinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelikin de katılacağı törenle açılışı yapılacak, Hacı Ali Akın İlkokulu ve Ortaokulunda incelemelerde bulundu.
     Okul Müdürü Muhittin İnci tarafından karşılanan Karaloğlu, okulda eksikliklerin bir an önce giderilmesi için yüklenici firma yetkililerine hatırlatmalarda bulundu.
     Karaloğlu, daha sonra İskele Kız İmam-Hatip Lisesi ve İstasyon Mahallesindeki Polatoğlu İlkokul ve Ortaokulunu incelemedi.
     Vali Karaloğlu, daha sonra Kalecik mevkinde Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından yaptırılan öğretmen lojmanlarına geçti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin açılışını gerçekleştireceği öğretmen lojmanlarındaki incelemelerini tamamlanan Karaloğlu, buradan Gedikbulak Köyüne geçti.
     23 Ekimde yıkılan Gedikbulak Köyündeki okulun yerine İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından hafif çelikten yaptırılan İZTO İlkokulu ve Ortaokulu, çarşamba günü hizmete açılacak.
     Okulda incelemede bulunan Vali Karaloğlu, okuldaki eksikliklerin bir an önce giderilerek açılışa yetiştirilmesi talimatını verdi.
     İncelemelere Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlunun incelemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER