Vali Mutludan Yeşilaya destek

Vali Mutludan Yeşilaya destek -İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: -Kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele veriyoruz. Bu konuda taviz vermiyoruz ve hep gündemimizde tutuyoruz -İlçelere de kaymakamlı


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele verdiklerini, bu konuda taviz vermediklerini, ilçelere de kaymakamlık dışında merkezden denetleme sistemi kurduklarını belirtti.
     Türkiye Yeşilay Cemiyetinden yapılan açıklamaya göre, Cemiyet Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutluyu makamında ziyaret etti.
     Vali Mutlu, ziyarette, kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele verdiklerini belirterek, bu konunun sürekli gündemlerinde olduğunu aktardı.
     Vali Mutlu, İstanbulun adeta 15 milyonluk bir ülke olduğunu kaydederek, Bu konuda taviz vermiyoruz ve hep gündemimizde tutuyoruz. İlçelere de kaymakamlık dışında merkezden denetleme sistemi kurduk. Denetimleri sıkı tutuyoruz. Kontrollerdeki zafiyetleri de minimuma indirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ifadelerini kullandı.
     Türkiye Yeşilay Cemiyetindeki yeni yapılanmanın oldukça dinamik ve ümit verici olduğunu belirten Mutlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
     Yeşilay, çocukluğumuzdan beri tanıdığımız, iç içe yaşadığımız bir kurum. İlkokul yıllarında Yeşilay ve Kızılay kollarında olmak, büyük bir imtiyazdı, statüydü bizim için. Türkiye Yeşilay Cemiyetinin kendini canlandırmaya ihtiyacı var. Kızılay, bir afet olduğu zaman devreye giriyor ancak Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılık gibi bir afetle sürekli karşı karşıya. Bu noktada Yeşilayın daha dinamik, daha etkin olmaya ihtiyacı var. Biz elimizden geldiğince sizlere yardımcı olacağız.
    
     -93 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyoruz-
    
     Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı İhsan Karaman ise, ziyarette Vali Mutluya kurumun yeni vizyonu hakkında bilgi verdi. Karaman 93 yıldır bağımlılıklarla mücadele edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Gençliği, geleceği asıl tehdit eden bağımlılıklardır. 23 şube ve 104 temsilcimizle ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın da talebiyle her ilde bir şube kurarak teşkilatımızı etkin bir şekilde büyütüyoruz. Tüm insanlığın kabul gördüğü bilimsel ve kanıta dayalı çalışmalarımız ve söylemlerimizle hareket edeceğiz.
    
     Muhabir: Sefa Mutlu / Etem Geylan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Vali Mutludan Yeşilaya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER