Vali Oğuz hayvan yetiştiricileriyle bir araya

Vali Oğuz hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, Davraz Dağı Kul Ovasında hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi.
     Vali Oğuz, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal ve bazı daire amirleriyle Kul Ovasını ziyaret etti.
     Burada hayvan yetiştiricileriyle bir araya gelen Oğuz, yayla ve meraların, küçük baş hayvan yetiştiricilerine yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Yeşilin korunmasının yanı sıra turizm gelişmesine de önem verdiklerini dile getiren Oğuz, Büyük Atatürkün söylediği gibi, milletimizin hakiki efendisi üreten köylüdür. Bugün sofralarımızda dünyanın aradığı doğal yoğurt, doğal ayran, doğal keçi ve koyun peyniri varsa bu arkadaşlarımızın sayesinde olmaktadır. O bakımdan bu yaylalar onların ata yurdu ve ata yeridir dedi.
     Yetiştiricilerin Kul Ovasında her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, ovada rahatlıkla çadır kurabileceklerini belirten Oğuz, ancak ovadan faydalanılırken şu köy, bu köy ayrımcılığının yapılmamasını istedi.
     Doğa turizminin gün geçtikçe yaygınlaştığına da değinen Vali Oğuz, şöyle konuştu:
     Yörük çadırlarının ve on binlerce keçinin bulunduğu bir alan. Bu alanda otel gibi, lokanta gibi vazife görecek çadırlar, yörük ayranlarının, yörük gıdalarının sunulduğu turistik yerler isteyen binlerce insan var. (Keşke ben de böyle bir yer bulabilsem ve çocuklarımla beraber gece yıldızları seyrederek uyusam. Sabah oğlak ve kuzu sesleriyle uyansam. Kalkıp pınarın kenarında yüzümü yıkasam), (Arazide bir sabah gezintisi yapıp sonra da o doğal peynirle ve gözlemeyle sabah kahvaltımı yapabileceğim bir çadırı ben de isterim) diyen milyonlarca insan vardır. İnşallah böyle bir proje gerçekleştirilirse ekonomik yönden de faydalı olur.
     Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı projesinin devam ettiğini ve güzel sonuçlar alındığını anlatan Oğuz, birliğin, ayrıca hem projeye merkez olacak hem de üretilen keçi ve koyunların tanıtımının yapılabileceği bir yer için Çobanisa köyünün yakınlarında 40 dekarlık bir alanı değerlendirmek istediğini kaydetti. Bu çalışmayı destekleyeceklerini dile getiren Oğuz, Bu yönde vilayetten izin talepleri var. Biz buna izin vermekle kalmayız, taşın altına elimizi koyarak gerekirse ortak da oluruz. Çünkü buradan çok güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Vali Oğuz hayvan yetiştiricileriyle bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER