Vali Tapsız, Sagalassosun tanıtım toplantısına katıldı

Vali Tapsız, Sagalassosun tanıtım toplantısına katıldı


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kentinin Yıldız Sarayındaki düzenlenen tanıtım toplantısına katıldığını bildirdi.
     Vali Tapsız, yaptığı yazılı açıklamada, Sagalassosun üç bin yıldır ayakta kalan bir şehir olduğunu, Burdurun coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirasıyla dünya şehirleri arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu belirtti.
     Burdurun, Teke yöresi kültürünün merkezi ve bu kültürün Anadoluya açılan kapısı olduğu için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Tapsız, şunları kaydetti:
     Burdurda atılan her adımda tarih fışkırıyor. Burdurda 25ten fazla antik kent mevcut. Antik kentler ülkelerin, şehirlerin geçmişe açılan kapılarıdır. Sagalassos Antik Kenti, bizleri Pisidia bölgesine, Romaya ve hatta İskendere kadar götürür. Ülkemiz ve ilimiz sınırları içinde tarihe ait her ne varsa insanlığın ortak mirasıdır. 2010 yılı Ağustos ayında açılışı yapılan Antoninler Çeşmesinden, adeta su ile tarih de akıtılmıştır.
     Sagalassos kazılarının Belçika kazı ekibi başkanı Marc Wealkens, Ebru Torun, Jeoren Pompleme, Semih Ercan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Sagalassos dostlarının ortak başarısı olduğunu belirten Tapsız şöyle devam etti:
     İlimize her türlü desteği veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya, 1990 yılından beri Sagalassos kazılarını yürüten ve Burdur Belediye Meclisi tarafından fahri hemşehrilik beratı verilecek olan Belçika Katolik Leuven Üniversitesinden Marc Wealkense, Antoninler Çeşmesinin restorasyonunu finanse eden Aygaza, Sanata dair söylenecek sözleri olan Epos7 Derneği Başkanı Zafer Kozanoğluna ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere Arkeoloji Müzelerini Sevenler Derneğine, Yıldız Sarayı Vakfına, Şişli Belediye Başkanına, muhteşem konserle en büyük desteği veren Sagalassos dostu İdil Birete, şahsım ve Burdurlular adına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Tapsız, Sagalassosun tanıtım toplantısına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER