Vali Topraktan 23 Nisan mesajı

Vali Topraktan 23 Nisan mesajı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Toprak, mesajında, ülkenin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gururla kutladıklarını belirtti.
     Yarının büyükleri ve geleceğin teminatı çocukların sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "TBMMnin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi birliğimizin, berberliğimizin ve milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının da tüm insanlığın gönlünde birlik, beraberlik ve barış duygularını pekiştirmesi en büyük dileğimizdir. Ülkemizin bu hedefleri yakalayabilecek güç, birikim ve deneyime sahip olduğundan kuşku duymuyoruz"
     Vali Toprak, çocuklara da hitap ederek, şunları kaydetti:
     "Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Yapacağınız başarılarla Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlerin daha mutlu ve başarılı olabilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın ve kardeşliğin temelini oluşturacaktır."
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Topraktan 23 Nisan mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER