Vali Topraktan ilçe ziyaretleri

Vali Topraktan ilçe ziyaretleri


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ve Çüngüş ilçelerini ziyaret etti.
     Çermik ve Çüngüş ilçelerini ziyaret eden Vali Toprak, karla mücadele ile ilçede yürütülen çalışmalar hakkında kaymakamlardan brifing aldı.
     Vali Toprak, ilk olarak Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikeli makamında ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Vali Toprak, etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için kar temizleme ekiplerinin kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.
     Vali Toprak, daha sonra Karakaya Barajı HES İşletme Müdürlüğü ile Karakaya Jandarma Karakolunu ziyaret ederek, vatani görevini yapan Mehmetçiklerle bir süre sohbet etti.
     Açılış hazırlıkları devam eden Kadın Destek Merkezinde de incelemelerde bulunan Vali Toprak, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Yeniköy köyüne geçen Vali Toprak, kısa bir süre önce babası vefat eden il genel meclis üyesi Ramazan Demire taziye dileğinde bulundu.
     Çüngüş ilçesindeki temaslarının Çermik ilçesine geçen Vali Toprak, Kaymakam Mimar Sinan Batmazdan karla mücadele çalışmaları hakkında brifing aldı.
     Yabani Antep Fıstığı Aşılama projesi kapsamında bu yıl 27si köy olmak üzere toplam 28 yerleşim alanında, yaklaşık 30 bin menengiç ağacının aşılandığı, daha önceki yıllarda aşılanmış menengiç ağaçlarından bu yıl tahminen 500-600 ton yaş Antepfıstığı elde edileceği bilgisini alan Toprak, Tarımsal faaliyete elverişli olmayan, engebeli alanlarda atıl durumda bulunan menengiç ağaçlarının aşılanmasıyla kırsal kesimdeki gelir düzeyi düşük bölge çiftçisine ek gelir sağlamaktır. Böylelikle vatandaşlarımıza ek gelir kaynağı sağlanarak destek verilmektedir dedi.
     Vali Toprak, Çüngüş ilçesinin daha önce deprem geçirmesi nedeniyle prefabrike yapıda eğitim gören lise öğrencilerine ilçede yeni bir lise yapılması için yatırım planlaması yapıldığını, inşaatın 2013 yılında başlayacağını ifade ederek, ilçedeki eğitim yatırımlarını anlattı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vali Topraktan ilçe ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER