Vali Turhan, gazetecilerle buluştu

Vali Turhan, gazetecilerle buluştu -Turhan: Hedefe ortak akılla ulaşılacak


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir ve cemiyet üyeleri, Vali Ahmet Turhana hoşgeldin ziyaretinde bulundu.
     Yerel medyanın yanı sıra Balıkesirin çeşitli konularının da ele alındığı ve yaklaşık 1,5 saat süren buluşmada, yerel ve yaygın medyanın temsilcileri de yer aldı.
     Turhan, kamu görevlilerinin gazetecilerle aynı gemi içinde olduğuna dikkati çekerek, Bizler halka hizmet için varız. Sizler, halkı bilgilendirmek için varsınız. Doğru hizmet ve bilgilendirme, halkın memnuniyetini artırmayı getirir. Bu konuda her zaman yerel basına destek olma gayreti ve çabasında olduk. Sizlerle işbirliği içinde Balıkesire güzel hizmetler yapma arzumuz var dedi.
     Tarım ve hayvancılık alanındaki varlığı, turizmi, denizi, Kazdağları ve sanayisiyle Balıkesirin önemli ve güzel bir şehir konumunda bulunduğunu belirten Turhan, şöyle devam etti:
     Balıkesir olarak iyi bir noktadayız ancak bu yeterli değil. Çok şeyler yapılabilir. Bu mümkün. Bunu da başarmak için tek başına bir Valilik veya kurum yeterli değil. Bu tamamen yerel dinamiklerin harekete geçmesi ve ortak hareket etmesiyle mümkün. İdaresiyle siyasetçileriyle sivil toplum örgütleriyle, yerel basınıyla birlikte hareket ederek, ortak akılda buluşarak ve gücümüzü birleştirmek ulaşacağımız nokta açısından hayati önem taşıyor. Hedefe ortak akılla ulaşılacak.
     Turhan, Balıkesirin geniş bir alana sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Her türlü zenginliği barındırıyor. 5 Organize Sanayi Bölgesi var. Merkez OSByi gezdim. Gerçekten büyük, ciddi sanayi kuruşları var. Bunlar yeterli değil, daha da büyüyecek. Turizm müthiş bir potansiyel. Dünyanın sayılı coğrafyalarından biri. Bunu dünyaya pazarlamak, insanlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlamak hedefindeyiz. Biz güzel bir şehir teslim alıyoruz. İnşallah daha güzel noktalara getireceğiz. Temel hedefimiz budur. İdaremizin temel anlayışı insana hizmet. Hukuk kuralları çerçevesinde elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.
     Demir ise Balıkesir basınının 81 il içinde plakası gibi 10 numara olduğunu belirterek, atıl durumdaki Paşa Konağının Basın Müzesi ve Medya Merkezine dönüştürülmesi yolundaki projelerine Valilik ve İl Genel Meclisinin verdiği desteğe de teşekkür etti.
     Halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında görev üstlenen gazeteciler ile kamu kurum ve kuruluşları arasındaki sağlıklı bir zeminde yürüyen ilişkilerin yeni dönemde de aynı çizgide yürüyeceğine olan inancını dile getiren Demir, Batmana atanan Vali Yılmaz Arslanın Balıkesirdeki görevi sırasında ilde önemli gelişmeler sağlandığını anlattı.
     Balıkesirin dinamiklerinin harekete geçirilmesi yolunda atılan adımların devam ettirilmesi halinde gelecekte Türkiyenin parlayan yıldızı olacağına vurgu yapan Demir, İnşallah güzel işlere imza atacaksınız diyerek, Turhana başarı dileklerinde bulundu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Vali Turhan, gazetecilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER