Validen mermer fabrikasında çalışan kadınlara ziyaret

Validen mermer fabrikasında çalışan kadınlara ziyaret -Sivas Valisi Kolat, mermer fabrikasında ağır koşullarda çalışan kadın işçileri ziyaret etti -Fabrikada çalışan kadın işçiler, azimleriyle görenlerin takdirini kazanıyor


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, bir mermer fabrikasında ağır koşullarda çalışan kadın işçileri ziyaret etti.
     Vali Kolat, Sivas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmaya ait mermer ve traverten işleme fabrikasında incelemelerde bulundu. Fabrikada çalışan kadın işçilerle sohbet eden Kolat, ağırlıklı olarak erkek işçilerin tercih edildiği mermer sektöründe kadın işçilerin yer almasının önemli olduğunu, bu sektörde çalışacak işçiye ihtiyaç bulunduğunu belirtti.
     Vali Kolat, sektörün ağır bir tarafı olduğunu, ancak zor ve altından kalkılamayacak bir iş olmadığını ifade ederek, bu sektörde çalışma cesareti gösteren kadın işçileri tebrik etti.
     Fabrika müdürü Nafiz Kazak ise kentte bu sektörde genelde kadın işçilerin tercih edilmediğini, bir farklılık yaparak, tesislerinde kadın işçileri çalıştırmaya başladıklarını söyledi.
     Sivasta bu konuda öncü olmak istediklerini ifade eden Kazak, Ege Bölgesinde kadın işçilerin bu sektörde çalıştığını belirtti. Kazak, Sivasta da kimse kadınları çalıştırmak istemiyor. Biz de bir ilk yapalım, örnek olalım dedik. Bu şekilde kadınları tercih ediyoruz, almaya da devam ediyoruz dedi.
     Kadınların performanslarının erkeklerden daha yüksek olduğunu ifade eden Kazak, kadın işçilerin verilen işi zamanında sorunsuz tamamladıklarını kaydetti. Kazak, fabrikalarında 20ye yakın kadın işçi çalıştırdıklarını, kadın işçi almaya da devam edeceklerini söyledi.
    
     -Dayanabildiğimiz kadar çalışıyoruz-
    
     Fabrikada çalışan 4 çocuk annesi Güler Yıldırım da mermer sektörünün ağır bir iş olması nedeniyle kadınlar için zor olduğunu söyledi. Çalışarak bu işin zorluklarını aştığını ifade eden Yıldırım, İhtiyacımız olduğu için mecburuz, gücümüz yettiği kadar, dayanabildiğimiz kadar çalışıyoruz dedi.
     Yıldırım, daha önce tekstil sektöründe çalıştığını, önceki iş ortamının sıkıcı olduğunu, bu alanda çalışmaya başladıktan sonra mermer sektöründe görev yapmanın daha zevkli olduğunu gördüğünü söyledi.
     3 çocuk annesi Yeter Aktaş ise verilen işi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, erkeklere göre daha hafif işler yaptıklarını söyledi. İşlerini severek yaptıklarını ifade eden Aktaş, erkek arkadaşlarının da kadınlarla çalışmaya alıştıklarını kaydetti.
     Fabrikada çalışan işçilerden Nurettin Balk ise kadınlarla uyum içerisinde çalıştıklarını, iyi anlaştıklarını söyledi. Balk, erkek çalışanların davranışlarının kadın çalışanların yanında olumlu yönde değiştiğini, hareketlerine daha dikkat ettiğini söyledi.
     Fabrikada başlarına baret, ellerine eldiven takarak çalışan kadın işçiler, azimleriyle görenlerin takdirini kazanıyor.
     (EMN-AHM-SFD)
<< Önceki Haber Validen mermer fabrikasında çalışan kadınlara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER