Vanda Girişimcilik konferansı

Vanda Girişimcilik konferansı -Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco: Birçok girişimci çok az yatırım yaparak, yavaş ama emin adımlarla ilerleyip büyük işlere imza atıyor


VAN (A.A) - Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco, iş fikrinin hayata geçirilmesi için paranın öncelikli olmadığını söyledi.
     Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliğinde Girişimcilik konferansı düzenlendi.
     YYÜ İlahiyat Fakültesi salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, konferansta Nasıl Girişimci Olunur, Girişimcilik Süreçleri Nelerdir, AB ve Türkiyeden Örneklerle Girişimcilik Yaklaşımındaki Farklılıklar ve Girişimcilik ve Kariyer başlıklarında bilgi verileceğini söyledi.
     İtalyanın Milano kenti Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco, yaklaşık 4 yıldan beri Türkiyede bulunduğunu ve bu sürede girişimcilik konularında faaliyetler sürdürdüklerini aktardı.
     Türkiyede bulunduğu sürede sadece birkaç kelime Türkçe öğrendiğini ifade eden Penco, Türkçe hoş geldiniz ve teşekkürler kelimelerini öğrenebildim. Bundan dolayı sizden özür diliyorum. Gerçekten utanç duyuyorum, Türkçe öğrenmediğim için dedi.
     Penco, paranın işletmeleri harekete geçirmede önemli olmadığını, sıfır bütçeyle büyük başarılar elde eden çok fazla işletme örneğinin mevcut olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     İş fikrinizi hayata geçirmek istiyorsanız bunun için para öncelikli değildir. Bunun için sizin iş fikriniz, yetenekleriniz önem taşımakta. Birçok girişimci büyük işleri çok az şeylerle yapmıştır. Çok az yatırım yaparak, yavaş ama emin adımlarla ilerleyip büyük işlere imza atmışlardır. Çok fazla paranız olabilir, ama müşteri ihtiyaç ve taleplerini, işinizi anlamadığınız sürece, çok fazla paranızın olması bir anlam ifade etmemekte. Dolayısıyla bu sizin iş piyasasında başarısız olacağınız anlamına gelmez.
     Konferans öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Girişimcilik konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER